FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 22. listopada

Autor: slek
ZAGREB, 22. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 22. listopada.

ZAGREB - Međunarodna konferencija u povodu 20. obljetnice Hrvatske Paneuropske unije pod pokroviteljstvom predsjednika države, vlade i gradonačelnika i suorganizaciji MVPEI-a. Drugog dana konferencije "Solidarnost u Europi - Hrvatska i Europska unija" sudionicima će se, između ostalih, obratiti šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren. Međunarodna Paneuropska unija je najstariji pokret za ujedinjenje Europe, a djeluje od 1922. godine.

MEISE - Sastanak čelnika Europske pučke strane (EPP) na kojem bi trebala sudjelovati i hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Riječ je o sastanku koji se uvijek organizira prije summita čelnika 27 zemalja članica, koji se održava u nedjelju 23. listopada. Na sastanak su pozvani premijeri i predsjednici zemalja članica te oporbeni čelnici stranaka koje pripadaju Europskoj pučkoj stranci. Iz zemalja koje su izvan EU-a, pozvana je samo Jadranka Kosor, premijerka "zemlje članice na čekanju", kako se navodi u priopćenju EPP-a. Na sastanku EPP-a sudjeluju i čelnici triju europskih institucija, predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy, Europske komisije Jose Manuel Barroso i Europskog parlamenta Jerzy Buzek.

BRUXELLES - Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy trebali bi se sastati u subotu navečer u Bruxellesu, uoči summita čelnika EU-a i summita eurozone koji će se održati u nedjelju.

KAIRO - Palestinski predsjednik Mahmud Abas trebao bi posjetiti Egipat.

DUŠANBE/TAŠKENT - Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetit će Tadžikistan i Uzbekistan (do 23 listopada).

Dežurni:

Noć: Serđo Obratov

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙