FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beba spašena iz ruševina u Turskoj

Autor: akoz
ZAGREB/ERCIS, 25. listopada 2011. (Hina) - Iz ruševina zgrade u Ercisu na jugoistoku Turske spašena je dva tjedna stara beba, 46 sati nakon što je to područje pogodio snažan potres, izvijestili su turski mediji.

Pripadnici snaga sigurnosti i spasilačkih snaga više sati su tražili malu Azru koja je odmah prevezena u bolnicu. U ruševinama njihova stana našli su i njenu majku Samihu koja je također hospitalizirana.

Čudesno spašavanje bebe iz ruševina u gradu Ercisu ulijeva nadu da pod ruševinama ima još preživjelih, izvješćuju turski mediji.

Spasilačke ekipe bore se s vremenom koje istječe u pokušaju da nađu još preživjelih pod ruševinama u gradovima i selima jugoistoka Turske koji je u nedjelju pogodio katastrofalan potres i odnio najmanje 366 života.

Spasioci su izvukli još mrtvih tijela iz ruševina desetaka srušenih domova tijekom noći s ponedjeljka na utorak dok su ljudi spavali na otvorenom oko zapaljenih vatri diljem pokrajine Van nedaleko od iranske granice.

U potresu magnitude 7,2 po Richteru, koji je najteže pogodio gradove Ercis i Van, po najnovijim podacima poginulo je najmanje 366 ljudi, priopćila je Uprava za katastrofe i izvanredna stanja, dodajući da je ozlijeđena 1.301 osoba i da su se srušile 2.262 zgrade.

(Hina) xakoz ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙