FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 21. listopada

Autor: mcur
ZAGREB, 21. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 21. listopada:

(*)KONAVLE - U povodu obilježavanja 18. obljetnice Dana Općine Konavle, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sudjelovat će na svečanoj sjednici Općinskog vijeća (16,30 sati, Športska dvorana Osnovne škole Gruda u Grudi).

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o Izvješću o uredbi koju je vlada donijela na temelju zakonske ovlasti, vezano uz izmjene Zakona o tržištu plina. Vlada je početkom kolovoza ove godine, na temelju ovlasti da može uredbama uređivati pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskog sabora, donijela Uredbu o izmjeni Zakona o tržištu plina, kojom se vladi omogućuje da, na određeno vrijeme, propiše najvišu razinu cijene plina za povlaštene kupce. Riječ je o poduzetnicima, izuzev velikih potrošača plina, a svrha donošenja uredbe bila je zaštita gospodarskih interesa i osiguranje konkurentne cijene plina (9,30 sati, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Ministar obrane Davor Božinović i dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Nedjeljko Perić potpisat će Sporazum o znanstvenoj i tehničkoj suradnji (9,50 sati, FER, Unska 3).

ZAGREB - Okrugli stol o naknadama štete civilnim žrtvama rata u organizaciji Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, Građanskog odbora za ljudska prava i Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek (11 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom otvaranja Prvog međunarodnog kongresa Hrvatskog društva za tumore glave i vrata. Tom prigodom bit će potpisan ugovor o trajnoj suradnji Klinike ORL KBC-a Zagreb s Memorial Sloan Kettering Cancer Center iz New Yorka, vodećom svjetskom institucijom u liječanju tumora glave i vrta (12,30 sati, hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a).

ZAGREB - Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu bit će objavljena presuda SDP-ovom gradskom zastupniku Jurici Meiću kojeg je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tužio zbog klevete (11,45 sati, Ilica 207).

ZAGREB - Održat će se Peti hrvatski socijalni tjedan o "Kulturi rada u Hrvatskoj" koji otvaraju zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predsjednik HBK mons. Martin Srakić, predsjednik programskog odbora Hrvatskog socijalnog tjedna mons. Vlado Košić (9 sati, HBK, Ksaverska cesta 12a).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Stećci – srednjovjekovni nadgrobni spomenici" u sklopu obilježavanja Dana Ujedinjenih naroda, a povodom pripreme kandidature odabranih lokaliteta sa stećcima za uvrštenje na Popis svjetske baštine UNESCO-a, (12 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Španjolski operni pjevač i jedan od najpoznatijih svjetskih tenora Placido Domingo održat će koncert u zagrebačkoj Areni u pratnji Zagrebačke filharmonije i pod ravnanjem Eugena Kohna (21 sati).

ZAGREB - Premijera Gogoljevih "Mrtvih duša", u režiji Dražena Ferenčine, u zagrebačkom kazalištu Kerempuh. To Gogoljevo najpoznatije djelo secira i ismijava društvene nepravilnosti i ljudske slabosti, razgolićuje ondašnje prilike i ismijava provincijski mentalitet. Dramatizaciju djela potpisuje Dubravko Mihanović, glazbu je skladao Mate Matišić, a glume Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Anton Tudić, Edo Vujić, Željko Koenigsknecht, Tarik Filipović, Mario Mirković i drugi, (20 sati, Kerempuh, Ilica 31).

RIJEKA - Praizvedba koncerta za balet i orkestar pod nazivom "La valse" u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Koncert se sastoji od najljepših valcera iz simfonijske, operne, baletne i filmske literature koje će izvoditi orkestar na pozornici zajedno s plesačima. Autor koncepta i koreograf je Etienne Frey, a u izvedbi sudjeluje cijeli ansambl riječkoga baleta. Dirigentica je Nada Matošević, scenograf Dalibor Laginja, a kostimografkinja Manuela Paladin-Šabanović, (20 sati).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je najava stigla nakon emitiranja prve najave događaja za petak, 21. listopada.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48-80-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmb yjn/ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙