FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 17. listopada

Autor: tmar
ZAGREB, 16. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 17. listopada.

ŽRNOVNICA, IMOTSKI - Predsjednik Republike Ivo Josipović obići će opožarena područja Žrnovnice (10 sati), a zatim će se susresti s predstavnicima Grada Imotskog (12 sati, Poglavarstvo Grada Imotskog, Ante Starčevića 23). Josipović će se potom susreti sa članovima obitelji poginulog branitelja Velimira Đereka i posthumno uručiti odlikovanje Red bana Josipa Jelačića (12,45 sati, Poglavarstvo Grada Imotskog). Na kraju posjeta Imotskom posjetit će glazbenu školu „Dr. fra Ivan Glibotić“ (14 sati, Brune Bušića 1).

ZAGREB - U sklopu kampanje za povećanje udjela žena u Hrvatskom saboru na ovogodišnjiim parlamentarnim izborima, Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH organizira okrugli stol na temu "Parlamentarni izbori 2011. – Kako do uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca u Hrvatskom saboru?". Na okruglom stolu će biti riječi o zakonodavnom i strateškom okviru promicanja političke participacije žena, uvođenju sustava statističko rodnog evidentiranja kandidacijskih lista i zastupljenosti žena na izbornim listama političkih stranaka, provedbi projekata nevladinih udruga na temu povećanja broja zastupnica u Hrvatskom saboru te ulozi javne televizije u praćenju uravnotežene zastupljenosti muškaraca i žena u izbornom procesu (11 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - Udruga GONG organizira tzv. briefing za novinare kako bi se pojasnile odredbe novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa i ulogu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kao stalnog tijela. Na brifingu će sudjelovati Mate Kačan, predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Davor Dubravica, načelnik Odjela za borbu protiv korupcije u Ministarstvu pravosuđa, koje je pisalo taj zakon (od 17,30 do 19 sati, GONG, Trg bana Josipa Jelačića 15/4).

Dežurni urednici na desku:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepdone: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-80-600

Telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙