FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DHT: touroperateri zadovoljni; Facebook stranica HTZ-a među vodećima iz Hrvatske

Autor: tmis
ŠIBENIK, 20. listopada 2011. (Hina) - Predstavnici desetak stranih touroperatora i avio kompanija danas su na skupu održanom u okviru Dana hrvatskog turizma 2011. u Šibeniku iskazali zadovoljstvo ovogodišnjom suradnjom javnog i privatnog hrvatskog turističkog sektora, a ministar turizma Damir Bajs najavio im je slične mjere s hrvatske strane i za iduću godinu te novu model udruženog oglašavanja za daleka tržišta.

Ministar Bajs, koji je ujedno i predsjednik Hrvatske turističke zajednice (HTZ), na skupu s touroperatorima je kazao i da je suradnja s njima ove godine povećala organizirani turistički promet posebno u predsezoni te u posezoni koja joj traje.

Predstavnici nekih stranih touroperatora, poput ID Riva Tours iz Muenchena i njenog direktora Selimira Ognjenovića, kazali su da su u srpnju i kolovozu imali blagi pad prometa za Hrvatsku, ali su i oni poput ostalih u predsezoni imali poraste i iznad 10 posto, dok posezonu opisuju kao 'bum'.

I direktori stranih predstavništava HTZ-a na susretu s touroperatorima te domaćim hotelijerima, agencijama i turističkim zajednicama, naglasili su dobre prve najave za iduću godinu s gotovo svih tržišta.

Hrvatska turistička zajednica je danas na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnom godišnje susretu turističkih djelatnika koji je u Šibeniku okupio oko dvije tisuće sudionika, predstavila i projekt centralnog portala za pretraživanje smještaja u Hrvatskoj, koji sad već djelomice funkcionira na web stranicama HTZ-a, ali se u iduće dvije godine na njega planiraju staviti sve vrste raspoloživog smještaja. To korisnicima omogućuje pretraživanje putem tražilice i google karte geopozicioniranih smještajnih kapaciteta. Trenutno je omogućena pretraga otoka, mjesta, nacionalnih parkova i parkova prirode, Unesco baštine, hotela, kampova, marina, svjetionika i privatnog smještaja.

Pomoćnik direktor glavnog ureda HTZ-a Marin Kraljev naglasio je i da je facebook stranica HTZ-a - www.facebook.com/croatia.hr - stekla 400 tisuća obožavatelja, što je gotovo dvostruko više nego lani u listopadu i čime zauzima vodeću poziciju među drugim hrvatskim stranicama na toj društvenoj mreži.

Kazao je i da je prema Google-ovim statističkim podacima, odnosno trenutnom dvanaestomjesečnom prosjeku pretrage korisnika, u listopadu 2011. riječ Croatia bilježi prosječno 5 milijuna mjesečnih upita na toj tražilici, a riječ Hrvatska 7,5 milijuna.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙