FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ prozvao oporbu za bojkot donošenja Kaznenog zakona

Autor: vlar
ZAGREB, 20. listopada 2011.(Hina) - HDZ-ovi saborski zastupnici poslijepodne su u Hrvatskom saboru u pojedinačnoj raspravi podržali donošenje novog Kaznenog zakona, a oporbu su prozvali da izostankom s rasprave bojkotira donošenje zakona kojim se sprječavaju malverzacije u poslovanju na štetu radnika.

Krunoslav Markovinović (HDZ) tijekom rasprave, u kojoj su sudjelovali samo HDZ-ovi zastupnici, pozdravio je kažnjavanje poslodavaca koji luksuzno žive a istodobno kasne s isplatom plaće radnicima.

Prozvavši Radimira Čačića (HNS) kao jednog od takvih poslodavaca koji kasni s isplatama plaća i do pet mjeseci, Markovinović je ustvrdio kako najviše Čačić "forsira priču oko izbora jer se nada da će s ovlastima koje dobije u novoj vladi uspjeti konsolidirati svoje tvrtke do 1. siječnja 2013., kada bi novi Kazneni zakon trebao stupiti na snagu".

S ovlastima, "o kojima nam govori dragi političar Ratko, mogla bi se i sama Kukuriku koalicija registrirati kao tvrtka kćer njegove grupe Coning", rekao je Markovinović, poručivši da prste političara treba maknuti s takvih tvrtki.

Najdulje prste imaju upravo oni koji o tome najviše govore, smatra Markovinović, navodeći, kako je rekao, slučaj "najveće moralne vertikale u Hrvata Stipe Mesića, koji je dosad umočen u sve afere koje kod nas postoje pa do Čačića, Kotromanovića, Linića i sličnih".

Slažem se da se treba brinuti za radnike kako bi oni imali uvjete za dostojanstven život, ali isto tako treba goniti sve one koji zatajuju plaću, poručio je Markovinović.

Govoreći o nejasnim vlasničkim strukturama u tvrtkama, Ivan Šuker (HDZ) upitao je komu je u interesu bilo stopiranje vladine odluke da se na visokom trgovačkom sudu sve tvrtke do kraja prošle godine evidentiraju preko OIB-a. Mislim da bi tada u Hrvatskoj danas bilo puno jasnija situacija, smatra Šuker.

Na njegovo izlaganje nadovezao se Krunoslav Markovinović, primijetivši kako je trebalo donijeti Zakon o elektroničkim medijima kako bi se otkrili vlasnici medija, koji su, rekao je, dosad bili potpuno sakriveni.

Đurđica Sumrak (HDZ) osvrnula se pak na činjenicu da u sabornici nema velikog dijela oporbe, upitavši zašto o ovom zakonu opozicija ne želi niti glasati niti razmišljati. "Njima nije u interesu uopće reći otkuda im što", rekla je istaknuvši kako je upravo zato važno da se izglasa novi Kazneni zakon.

Sabor je zasjedanje nastavio raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o pučkom pravobranitelju.

(Hina) xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙