FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena fotografija Gadafijeva mrtva tijela

Autor: vmrs
ZAGREB, 20. listopada 2011. (Hina) - Televizijske mreže diljem svijeta objavile su fotografiju na kojoj je bivši libijski čelnik Moamer Gadafi nakon uhićenja u rodnome Sirtu.

Jedan dužnosnik libijskoga nacionalnog vijeća potvrdio je autentičnost te fotografije. Fotografija je snimljena mobitelom i na njoj se vidi muškarac, blijeda i krvava lica, veoma nalik Gadafiju. Iz fotografije se ne može zaključiti je li muškarac živ.

Al Džazira je poslije pustila i video snimku na kojoj se navodno vidi mrtvo tijelo Moamera Gadafija.

Moamer Gadafi ubijen je u četvrtak pošto su nove libijske vlasti zauzele Sirt, njegov rodni grad i posljednje uporište. Ljudi su odmah počeli slaviti mogući kraj osmomjesečnoga rata. Još nisu poznate pojedinosti o Gadafijevoj smrti, ali objavilo ju je više dužnosnika NTC-a.

"Ubijen je u napadu boraca (NTC-a). To je snimka", rekao je Mahmud Šaman, NTC-ov ministar informiranja.

Alžirski list Algeria ISP navodi da je "vijest o Gadafijevu uhićenju laž i propaganda", puštena u javnost samo zbog toga da bi se demoralizirao narod prije još jednog ustanka u Tripoliju koji je najavljen za petak.

Gadafijev sin Motasim Gadafi živ je uhićen u Sirtu, objavio je Reuters. Mreža Al Arabija bila je najavila da će emitirati slike uhićenoga Motasima, a poslije je objavila kako je i Motasim ubijen.

NATO je objavio da je zrakoplovima napao dva vojna vozila blizu Sirta, Gadafijeva posljednjeg utočišta, ali da ne može potvrditi da je bivši libijski vođa bio u nekome od tih vozila.

"Oko 8,30 po lokalnom vremenu NATO-ovi zrakoplovi gađali su dva vozila snaga odanih Gadafiju. Ta su vozila bila u većoj skupini koja se kretala u blizini Sirta", rekao je vojni glasnogovornik NATO-a pukovnik Roland Lavoie. "Ta oklopna vozila izvodila su vojne operacije i bila su očita prijetnja civilima", objasnio je.

(Hina) xvm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙