FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za srijedu, 19. listopada

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 19. listopada 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 19. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju, a s ciljem jednostavnije provedba sustava potpora do ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Vlada kao predlagatelj ističe da je riječ o nužnom usklađivanju koje će pripremiti korisnike i administraciju na

lakšu primjenu sustava potpora koji nas očekuje u godini ulaska u EU (9,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Mongolski predsjednik Tsakhia Elbegdorj doputovat će u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Elbegdorj i njegov domaćin razgovarat će o bilateralnim odnosima i unapređenju suradnje između dviju zemalja. Svečani doček mongolskog predsjednika u Uredu predsjednika RH bit će u 17 sati nakon čega će uslijediti službeni razgovori te potpisivanje Zajedničke izjave o suradnji dviju država. Izjave za novinare predviđene su za 18.30 sati.

ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integacija Gordan Jandroković primit će ministra vanjskih poslova Republike Finske Erkkija Tuomioju koji će boraviti u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Ministri Jandroković i Tuomioja sastat će se u 12 sati, a nakon razgovora dvaju izaslanstava, slijede izjave za medije (oko 13 sati, MVPEI).

ZAGREB - Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH predstavit će Nacionalnu politiku za ravnopravnost spolova za razdoblje od 2011. do 2015. godine i Strategiju za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010. - 2015. Europske komisije. Na predstavljanju će sudjelovati predstavnici Vlade RH i Delegacije Europske unije u Hrvatskoj (12 sati, hotel Westin, Kristalna dvorana).

ZADAR - U Zadru će Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS, HSU) javno predstaviti Plan 21 - Društvo bez korupcije. U ime Kukuriku koalicije govorit će i odgovarati na pitanja građana predsjednik SDP-a Zoran Milanović te Ranko Ostojić i Željko Jovanović (17 sati, Arsenal).

ZAGREB - Hrvatski laburisti - Stranka rada predstavit će u Zagrebu program "Plan A" u povodu izlaska na izbore (12 sati, Tribina grada Zagreba).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu počinje Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta koji traje do nedjelje, 23. listopada, uz sudjelovanje 391 izlagača iz 29 zemalja. Ovogodišnja Ambienta objedinit će tri tematske cjeline - namještaj, proizvode i opremu za unutarnje i vanjsko uređenje te repromaterijale, strojeve i alate za drvnu industriju. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom bit će organizirano predstavljanje hrvatskih proizvođača namještaja i unutarnjeg uređenja pod nazivom "Hrvatska drvna industrija", a bit će dodijeljena i priznanja najuspješnijim izlagačima (10 sati otvorenje, Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska (TIH) održat će konferenciju za novinare u povodu završetka kampanje "Imamo pravo znati!". U sklopu kampanje koja se ove godine provodila po peti put na teritoriju cijele Hrvatske, TIH je promovirao Zakon o pravu na pristup informacijama i Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe. U sklopu kampanje postavljeni su štandovi diljem Hrvatske na kojima su se građani mogli informirati o tim zakonima (11 sati, štand TIH-a, Trg Petra Preradovića).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙