FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 19. listopada

Autor: kgab
ZAGREB, 18. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 19. listopada.

ZAGREB - Mongolski predsjednik Tsakhia Elbegdorj doputovat će u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Elbegdorj i njegov domaćin razgovarat će o bilateralnim odnosima i unapređenju suradnje između dviju zemalja. Svečani doček mongolskog predsjednika u Uredu predsjednika RH bit će u 17 sati (Pantovčak 241) nakon čega će uslijediti službeni razgovori te potpisivanje Zajedničke izjave o suradnji dviju država. Izjave za novinare predviđene su za 18.30 sati.

ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integacija Gordan Jandroković primit će ministra vanjskih poslova Republike Finske Erkkija Tuomioju koji će boraviti u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Ministri Jandroković i Tuomioja sastat će se u 12 sati, a nakon razgovora dvaju izaslanstava, slijede izjave za medije (oko 13 sati, MVPEI, Trg N. Š. Zrinskog 7-8). Finski ministar također će posjetiti Hrvatski sabor.

ATENA - Tjedan prosvjeda u Grčkoj protiv vladinih sve strožih mjera štednje kulminirat će općim 48-satnim štrajkom koji su sazvale za srijedu dvije najveće sindikalne središnjice Adedy i GSEE, koje predstavljaju pola grčke radne snage. Štrajk, koji će paralizirati veći dio zemlje, održava se istodobno s predviđenim parlamentarnim glasovanjem o novom paketu mjera štednje 20. listopada.

Dežurni:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙