FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada RH reagira na tekst objavljen u "Nacionalu"

Autor: mbuj
ZAGREB, 18. listopada 2011. (Hina) - Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske reagirao je na tekst pod naslovom "Stand by za Europu" objavljen danas u tjedniku "Nacional" zbog, kako navodi, "niza špekulacija iznesenih u tekstu, očito kako bi se obezvrijedile zasluge i predanost Vlade u završetku pregovora s Europskom unijom".

"Podsjećamo Vas da je, unatoč mnogim potezima koji su onemogućavali taj posao, Vlada Jadranke Kosor uspjela završiti pregovore s Europskom unijom krajem lipnja ove godine, kao što je i najavljivala, dok su mnogi još donedavno to dovodili u pitanje. Predsjednica Vlade uvijek je jasno naglašavala važnost ovog povijesnog cilja za Hrvatsku, ističući ga kao jedan od tri glavna stupa svoga mandata, uz borbu protiv korupcije i gospodarski oporavak. Neosporno je da se u dvije godine, od deblokade pregovora, učinilo više na tome putu nego u godinama do tada", navodi vladin Ured za odnose s javnošću u reagiranju u povodu teksta "Stand by za Europu", autora Roberta Bajrušija.

U reagiranju se ističe kako je neistina da je Vlada odugovlačila s programom restrukturiranja brodogradilišta. "AZTN (Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja) je tijekom kolovoza i rujna odobrio programe restrukturiranja Brodosplita i Brodotrogira, a u listopadu su odobrene državne potpore za restrukturiranje preostalih brodogradilišta, 3. Maja i Kraljevice, čime je završen proces ocjene programa restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta. Tako su ispunjeni neophodni zakonski preduvjeti i obveze koje proizlaze iz pregovora s EU, za uspješno dovršenje procesa restrukturiranja i opstanak svih hrvatskih brodogradilišta. U tijeku je usuglašavanje s investitorima i izrada ugovora o privatizaciji", stoji u reagiranju.

Jednako tako, ističe vladin Ured, neistina je da je namjera predsjednice Vlade bila istovremeno održavanje parlamentarnih izbora i referenduma o pristupanju EU. "Predsjednica Vlade je u više navrata istaknula kako se zauzima za njihovo odvojeno održavanje", stoji u reagiranju.

(Hina) pp/xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙