FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knin: Džepina (SDSS) osvojio najviše glasova srpske manjine

Autor: jdev
KNIN , 17. listopada 2011. (Hina) - Po prvim, još neslužbenim podatcima kninskog izbornog povjerenstva na izborima za dogradonačelnika grada Knina iz srpske nacionalne manjine najviše je glasova osvojio SDSS-ov kandidat Željko Džepina.

Izborima se odazvalo 1182 birača od kojih je njih 740 ili 62,6 posto glasovalo za Džepinu, 156 za nezavisnog kandidata Đuru Rusića, nezavisnog Boška Kablara 154, a za Dalibora Čučka 82.

Predsjednik SDSS-a za Šibensko-kninsku županiju i SDSS-ov dožupan Mirko Rašković za Hinu je kazao kako su izbori protekli mirno, no kako se i ove godine javio problem s "neopredijeljenim građanima" koji nisu mogli sudjelovati na izborima. Riječ je o građanima srpske nacionalnosti koji se iz nekog razloga nisu na vrijeme tako i očitovali pa su izbrisani s popisa na izborima za nacionalne manjine. To traje već pet godina, navodi Rašković, i to treba raščistiti u ustavnom sudu, ministarstvu pravosuđa te izbornim povjerenstvima.

Rašković najavljuje da ovih dana SDSS pokušava doći do pripadnika srpske nacionalne manjine koji su prepoznali da nisu upisani na manjinske biračke popise, kako bi u matičnim uredima iskazali svoju nacionalnu pripadnost i mogli sudjelovati na izborima.

Izbori za kninskog dogradonačelnika, predstavnika srpske manjine, raspisani su pošto je prije gotovo godinu dana preminuo dosadašnji dogradonačelnik Dragan Jerković, pa su Srbi ostali bez svog predstavnika u gradskoj upravi.

(Hina) xjdev yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙