FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 12. listopada 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Oskarovac Javier Bardem, među hollywoodskim kolegama poznat kao "simpatičan i dobar momak", u najnovijem filmu o Jamesu Bondu pojavit će se u ulozi glavnog negativca. U razgovoru s novinarkom Christiane Amanpour, u ABC-jevoj emisiji "Nightline", Bardem je potvrdio nagađanja o svojoj novoj ulozi glavnog negativca u idućem filmu o Jamesu Bondu. "Vrlo sam uzbuđen jer su me roditelji kad sam bio dijete vodili da gledam filmove o Jamesu Bondu. Pogledao sam ih sve, a sada se nadam da će sudjelovanje u snimanju filma o tajnome agentu biti zabavno", rekao je Bardem, dodavši da "ne smije odati više pojedinosti". Čini se da ovom španjolskom glumcu odgovaraju uloge negativaca. Zadnja koju je odigrao bila je uloga manijakalnog ubojice u drami "Nema zemlje za starce", koja mu je donijela Oscara za najbolju sporednu ulogu. Sljedeći akcijski film o britanskom tajnom agentu 007 snima se pod radnim nazivom "Bond 23", a u kinima će se početi prikazivati u studenome 2012.

NEW YORK

Uspješna trilogija Millennium Šveđanina Stiega Larssona adaptirat će se za strip a prvi nastavak, "Muškarci koji mrze žene", trebao bi se pojaviti 2012. na engleskom, objavio je u utorak u New Yorku specijalizirani izdavač stripova DC Entertainment. Sljedeći nastavci, "Djevojka koja se igrala vatrom" i "Kule u zraku", pojavit će se 2013. i 2014., dodaje se u priopćenju koje ne navodi ni ime autora teksta ni crtača stripa. Svaki nastavak trilogije predstavit će se u dva toma, dostupna u tiskanom albumu i u digitalnom obliku. DC Entertainment dobio je svjetska prava na djelo švedskog autora za adaptaciju trilogije u strip američkog stila i na tome radi s Larssonovim nasljednicima. Belgijski izdavač Dupuis također je u utorak u Bruxellesu najavio da će adaptirati trilogiju u devet strip-albuma na francuskom. Trilogija Millennium već je prodana u više od 50 milijuna primjeraka u svijetu, a adaptirana je za film i televiziju.

LOS ANGELES

Američka pjevačica Beyonce Knowles priznala je u utorak da se u svojem najnovijem spotu inspirirala radom belgijske koreografkinje Anne Terese De Keersmaeker koja ju je optužila za plagijat. No, pjevačica je u priopćenju ocijenila da se njezin spot referira i na druge utjecaje i naglasila da ga je vidjelo gotovo dva milijuna ljudi što je reklama za koreografkinju. De Keersmaeker smatra da je pjevačica oponašala koreografiju iz njezine dvije predstave, "Rosas danse Rosas" i "Achterland" u novom spotu te se obratila odvjetniku, objavila je u ponedjeljak njezina kompanija Rosas.

BUDIMPEŠTA

Mađarska policija zaplijenila je veću količinu oružja koje je bilo na putu u mađarsku prijestolnicu zbog snimanja filma o zombijima s Bradom Pittom u glavnoj ulozi, rekao je član filmske ekipe u utorak. Stručnjak za oružje Bela Gajdos, koji radi na snimanju filma "Svjetski rat Z" nadgledajući da se oružje sigurno koristi, rekao je mađarskoj agenciji MTI da je svaki komad oružja bio preuređen za uporabu samo s lažnim streljivom. "Imali smo dozvolu policije da to oružje unesemo u zemlju", rekao je Gajdos, dodavši da su producenti unajmili stručnjake za oružje kako bi utvrdili je li oružje sukladno s mađarskim zakonima, ali ga je policija zaplijenila prije nego što su ga stručnjaci pregledali.

ŽENEVA

Kad govorimo o čarapama, lakše je naći Nijemca ili Britanca s čistim čarapama nego Francuza ili Švicarca, prema istraživanju koje je u utorak objavilo švicarsko društvo Blacksocks. Ispitivanje koje je istražilo odjevne navike 3000 osoba u šest europskih zemalja pokazuje da 78 posto Nijemaca i Britanaca mijenja čarape svakodnevno. Sedamdeset posto Švicaraca čini isto, dok postotak Francuza iznosi 66. Ukupno 77 posto ispitanih muškaraca i žena izjavljuje da mijenja čarape svaki dan, a 11 posto svaki drugi. Četiri posto ih mijenja čarape svaki treći dan dok ih jednom tjedno mijenja, navodno, samo jedan posto. Nijemci posjeduju u prosjeku 24 para čarapa, Austrijanci 23, Švicarci 22, a Francuzi 17.

STOCKHOLM

Povremeno konzumiranje čokolade, osobito tamne, kod žena smanjuje rizik od srčanog udara, rezultati su istraživanja švedskih znanstvenika s Karolinska Instituta, u čiju je studiju bilo uključeno više od 33.000 pripadnica ljepšeg spola. U skupini koja je tjedno konzumirala više od 45 grama čokolade ustanovljeno je 2,5 srčanih udara na 1000 žena, a u skupini koja je tjedno konzumirala do devet grama čokolade, na 1000 žena bilo je 7,8 srčanih udara. Znanstvenici tvrde da je za to zaslužan udio kakaa u čokoladi, odnosno flavonoidi koji svojim antioksidativnim djelovanjem povoljno utječu na cijeli organizam. Flavonoidi su tvari isključivo biljnog porijekla, pa ih zato često nazivaju i bioflavonoidima. U velikim ih količinama možemo pronaći u agrumima, ekstraktu biljke ginkgo, zelenom i bijelom čaju, šparogama, komoraču te u ljusci crnog grožđa tj. crnom vinu i - kakau, odnosno tamnoj čokoladi. Flavonoidi reduciraju razinu lošeg kolesterola, snižavaju krvni pritisak i jačaju krvne žile.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙