FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 12. listopada

Autor: slek
ZAGREB, 12. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 12. listopada.

BRUXELLES - Europska komisija objavljuje izvješća o napretku svih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata, te strategiju proširenja za sljedeću godinu. Bit će to posljednje izvješće o napretku Hrvatske, koja je u lipnju ove godina završila pregovore i koja nakon potpisivanja Ugovora o pristupanju najavljenog za 19. prosinca dobiva status zemlje pristupnice, a ne više zemlje kandidatkinje. Konferencija za medije povjerenika za proširenje Štefana Fuelea pratit će se uživo putem Europe by Satellite programa u Informacijskom centru EU-a s početkom u 14.00 sati. Po završetku konferencije, veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj odgovarat će na pitanja novinara (14 sati, Delegacija EU-a u Hrvatskoj, Trg žrtava fašizma 6).

Istoga dana veleposlanik Vandoren predstavit će navedene dokumente hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i predsjednici vlade Jadranki Kosor.

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sudjeluje na 5. konferenciji predsjednika parlamenata zemalja zapadne Europe. Sudionici će raspravljati o perspektivi europske integracije zemalja zapadnog Balkana i sigurnosnoj dimenziji suradnje u toj regiji.

FRANKFURT - Počinje tradicionalni Frankfurtski sajam knjiga (do 16. listopada). Radi se o najvećoj svjetskoj manifestacije posvećenoj knjizi. Tijekom pet dana nove će knjige izložiti 7000 izlagača iz 113 država, očekuje se dolazak 300.000 posjetitelja, a zemlja gost je Borgesova domovina - Argentina. Na sajmu će sudjelovati i Hrvatska, a svoje će knjige izložiti Zajednica nakladnika i knjižara (ZNK) te pojedinačno na posebnom štandu još sedam hrvatskih nakladnika. Na štandu ZNK-a u nastupit će 35 nakladnika s oko 500 svojih knjiga. Na drugom štandu svoja izdanja predstavljaju Školska knjiga, Algoritam, Verbum, Kršćanska sadašnjost, Profil, Naša djeca i VBZ. Na Frankfurtskom sajmu svoja će djela predstaviti Ivana Simić Bodrožić, Olja Savičević Ivančević, Maša Kolanović i Tanja Mravak.

BEOGRAD – Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini boravi u Beogradu gdje će se sresti sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem i potpredsjednikom srbijanske vlade za europske integracije Božidarom Đelićem, s kojim će razgovarati o aktualnim koracima Srbije u procesu eurointegracija te potpori Italije na tom putu.

Dežurni:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Damir Hainski

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙