FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 1. do ponedjeljka 3. listopada

Autor: vmrs
ZAGREB, 30. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 1. do ponedjeljka 3. listopada.

SUBOTA 1. listopada

-------------------

KINA - Kineski državni praznik, 62. godišnjica utemeljenja Narodne Republike Kine.

NEDJELJA 2. listopada

---------------------

BEOGRAD – U središtu Beograda očekuje se održavanje druge "Parade ponosa" posvećene promicanju prava tzv. "LGBT" - lezbijske, gay, biseksualne i transseksualne populacije. Unatoč tenzijama uoči održavanja skupa, izazvanima žestokim protivljenjem desničarskih organizacija održavanju parade, organizatori ističu kako otkazivanja neće biti, a mediji prenose kako se odluka srbijanske policije o tome hoće li skup biti zabranjen očekuje najkasnije 12 sati prije održavanja parade te da će ovisiti o procjeni sigurnosnih rizika održavanja skupa.

MANCHESTER - Jesenska konferencija konzervativne stranke britanskoga premijera Davida Camerona. Uvodni govor održat će ministar vanjskih poslova William Hague.

PONEDJELJAK 3. listopada

------------------------

ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će zajedno s poljskim ministrom vanjskih poslova Radoslawom Sikorskim na svečanosti otvorenja hrvatskoga konzulata u Bydgoszczu u Poljskoj. Nakon bilateralnog susreta i obraćanja u vijećnici Bydgoszcza ministri Jandroković i Sykorski uručit će egzekvaturu počasnom konzulu Henryku Maciejewskom, te otkrivanjem ploče Konzulata Republike Hrvatske u Bydgoszczu obilježiti njegovo otvorenje.

Henryk Maciejewski iz Bydgoszcza četvrti je hrvatski počasni konzul u Poljskoj, a Bydgoszcz je ujedno i rodni grad aktualnog poljskog ministra vanjskih poslova Radoslawa Sikorskog. Cilj je otvorenja hrvatskog konzulata u Bydgoszczu opće unapređenje bilateralnih odnosa između Hrvatske i Poljske, a posebice daljnji razvoj gospodarske suradnje. Nakon svečanosti otvorenja konzulata ministar Jandroković sastat će se i sa svim počasnim konzulima Hrvatske u Poljskoj, Jerzyijem Domiczem iz Poznana, Wojciechom Strzalkowskim iz Bialystoka, Pawelom Wlodarczykom iz Krakowa te Henrykom Maciejewskim iz Bydgoszcza.

TEL AVIV - Američki ministar obrane Leone Panetta posjetit će Izrael i sastati se s ministrom obrane Ehudom Barakom.

STOCKHOLM - Objava dobitnika Nobelove nagrade za medicinu.

(Hina) xvm ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙