FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH banke: vjerojatno veće kamatne stope

Autor: zkre
MOSTAR, 11. listopada 2011. (Hina) - Predsjednik udruge banaka Bosne i Hercegovine i direktor Unicredit banke u BiH Berislav Kutle upozorio je danas da će se u toj zemlji povećati kamatne stope na kredite zbog lošega gospodarskog stanja i neuspostave vlasti dulje od godinu dana nakon izbora te nadolazećeg vala nestabilnosti u Europi.

"Politička i ekonomska situacija u BiH mora se početi popravljati jer banke ne mogu još dugo držati kamatne stope na kredite na trenutačnoj razini", izjavio je Kutle novinarima u Mostaru.

Dodao je da je više od milijardu maraka odobreno za investicije u BiH koje su "na čekanju" zbog cjelokupnoga političkog stanja u toj zemlji.

Dodatno će krizu u BiH potaknuti ekonomska nestabilnost u Europi, napomenuo je.

"U tom će se trenutku gotovo sigurno povećati kamate, posebno ako se ovakvo stanje u BiH nastavi", rekao je Kutle.

Najveće banke u BiH su u vlasništvu velikih europskih bankarskih grupacija Unicredita, Intesa San Paolo, Hypo i Reiffeisen banke.

Po ocjeni analitičara agencije Standard&Poor's, trenutačni kreditni rejting BiH označen je s B+ s negativnim izgledima. To je ocjena za zemlje u kojima je riskantno ulaganje, čime se BiH našla u društvu s Ugandom i Zambijom.

(Hina) xzkre yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙