FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U srijedu presuda u slučaju "Menager 2"

Autor: amat
ZAGREB, 10. listopada 2011. (Hina) - Presuda bivšem predsjedniku uprave "Podravke" Zdravku Šestaku, direktoru nabave Darku Korošecu i poduzetniku Neviju Prlogu optuženima u slučaju "Menager 2" objavit će se na zagrebačkom Županijskom sudu u srijedu u podne, odlučilo je danas sudsko vijeće, nakon što su USKOK i obrana dovršili svoje završne govore.

I dok USKOK, kao i u optužnici, tvrdi da su Šestak i direktor nabave Korošec namjestili poslove vrijedne šest milijuna kuna trećeoptuženom Prlogu, koji im je zauzvrat financirao radove na privatnim nekretninama, obrana smatra da tijekom suđenja nijedna točka optužnice nije dokazana.

Dvadesetak svjedoka i više od 1500 dokumenata tužiteljstva nisu dokazali da su se optuženi "okoristili kumovskim i prijateljskim vezama", ističe obrana, uvjerena da je tijekom suđenja dokazano baš suprotno.

Po riječima Šestakovog branitelja Krunoslava Kunštića, iz cijelog postupka proizlazi da Šestak nije imao ovlasti nad natječajima Podravke te da nije mogao pogodovati obrtu trećeoptuženog Prloga, koji je kum bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca.

USKOK u optužnici tvrdi da su se optuženi dogovorili i omogućili Prlogu da od siječnja 2006. do listopada 2008. pobijedi na dva pozivna natječaja Podravke i dobije šest milijuna kuna vrijedne poslove adaptacije kinodvorane koprivničke prehrambene tvrtke te rekonstrukcije prizemlja zgrade društvene prehrane i uređenja jedne sobe u tvrtki.

Prlog je zauzvrat kao nagradu, to jest mito, financirao radove na njihovim privatnim nekretninama, tvrdi USKOK. Šestaku je navodno radio garažu i nadstrešnicu na kući te popločao dvorište, a Korošecu apartman u Tribunju.

Šestak i Korošec stoga se terete za primanje, a Prloga za davanje mita.

Prvooptuženi Šestak je zajedno s Polančecom i jedan je od osmorice optuženih u slučaju Spice koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna.

(Hina) xam yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙