FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 10. listopada

Autor: tkol
ZAGREB, 9. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 10. listopada:

ZAGREB - Povodom predstojećih parlamentarnih izbora, GONG će održati briefing za novinare na kojemu će se objasniti uloga Državnog ureda za reviziju i Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u reviziji i nadzoru financijskog poslovanja političkih stranaka te mogućnosti izricanja sankcija. Na susretu će sudjelovati predstavnici DIP-a i Državnog ureda za reviziju. Susret s novinarima bit će prilika da se dodatno pojasne odredbe novog Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe i nadzor financiranja kampanja (od 17,30 do 19 sati, prostorije GONG-a, Trg bana Josipa Jelačića 15/4)

ZAGREB - Tužiteljstvo i obrana počet će na zagrebačkom Županijskom sudu iznositi završne govore u na suđenju bivšem predsjedniku uprave "Podravke" Zdravku Šestaku, direktoru nabave u toj prehrambenoj tvrtki Darku Korošecu te građevinskom poduzetniku Neviju Prlogu. Riječ je o slučaju koji je u javnosti poznat pod nazivom "Menager 2". Šestak se tereti da je s direktorom nabave Korošecom namjestio poslove vrijedne šest milijuna kuna trećeoptuženom Prlogu koji im je zauzvrat financirao radove na privatnim nekretninama (10 sati, Zrinjevac 5)

ZAGREB - Svečana proslava Dana arhiva, kojoj će nazočiti predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i ministar kulture Jasen Mesić. Tom će prigodom biti predstavljena i arhivska izložba "Vjerni unuci slavnih pradjedova" u povodu 150. obljetnice jednog od najznačajnijih i najpoznatijih zasjedanja Sabora 1861., na kojemu se raspravljalo o odnosu Hrvatske i Ugarske te Austrije, sjedinjenju Dalmacije s Hrvatskom i Slavonijom, te brojnim kulturnim i prosvjetnim pitanjima. Izložbu će otvoriti predsjednik Sabora Luka Bebić (12 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21).

ZAGREB - Predstavljanje zbornika radova "Dr. Franjo Tuđman u okviru hrvatske historiografije", koje će se održati u sklopu obilježavanja Pola stoljeća prošlosti Hrvatskog instituta za povijest (1961.-2011.), (12 sati, Hrvatski institut za povijest, Opatička 10).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Srebrenka Parlov

Popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

Navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙