FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 27. rujna

Autor: Damir Marković
ZAGREB, 27. rujna 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 27. rujna:

(*) ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) predstavit će Izborni program HDZ-a (12 sati, Preporodna dvorana palače, Narodnog doma, Opatička 18).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun, a na dnevnom su redu, među ostalim, Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak, s konačnim prijedlogom zakona, (9 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Stjepana Radića)

ZAGREB - Na dnevnom redu sjednice saborskog Odbora za pravosuđe se, uz ostalo, nalaze Prijedlog izmjena i dopunama ovršnog zakona te Konačni prijedlog izmjena i dopuna zakona o sudskim pristojbama (14 sati, dvorana Ivana Mažuranića)

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za rad i socijalno partnerstvo, na čijem se dnevnom redu, među ostalim, nalaze prijedlog izmjena Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, prijedlog izmjena Zakona o smanjenju mirovina određenih, odnosno ostvareni prema posebnim propisima o mirovinskom osiguranju te prijedlog dopune Zakona o mirovinskim osiguravajućim društvima i isplati mirovina na temelju individualne kapitalizirane štednje (14 sati, dvorana Josipa Jelačića)

ZAGREB - Okrugli stol: zdravstveno osiguranje - otvoreno o privatnome i javnome na kojem će biti govora o budućnosti privatnog zdravstvenog osiguranja kao i o mogućnostima suradnje privatnih osiguravajućih društava i HZZO-a kako bi se osiguranicima ponudila što kvalitetnija i prihvatljivija zdravstvena usluga i zaštita (10 sati, HND, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine (9 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5)

ZAGREB - Konferencija za novinare o temi - Ministar zdravstva Darko Milinović žestoko se obrušio na predsjednicu Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenku Avberšek nizom neutemeljnih objeda. Zaposlenima u zdravstvu i hrvatskoj javnosti duguje niz odgovora na pitanja koje će mu postaviti sindikat (10 sati, Radnički dom, prostorije sindikata Krešimirov trg 2/III)

OSIJEK - Na sjednici Rektorskog zbora imenovat će se novi predsjednik Rektorskog zbora u akademskoj godini 2011/2012, a nazočan će biti i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs. Raspravljat će se i o diplomskim studijima, vanjskoj suradnji u prošloj i ovoj akademskoj godini, te će biti podnijeta informacija o tijeku reakreditacije i tematskog vrednovanja. Nakon sjednice koja počinje u 11 sati u Rektoratu osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, čija je rektorica Gordana Kralik, u protekloj akademskoj godini obnašala dužnost predsjednice Rektorskog zbora, bit će izjave za novinare (13 sati).

ZAGREB - ULUPUH poziva na predstavljanje monografije "Sto godina hrvatske scenografije i kostimografije 1909. - 2009. Monografija je prikaz nastanka i razvitka struka scenograf i kostimograf kod nas, i svojevrstan apel za zaštitu struke i sistematiziranu pohranu likovne građe (12 sati, foyer HNK, Trg maršala Tita 15)

ZAGREB - Konferencija za medije u povodu 26. "Gavellinih večeri" kojoj će nazočiti izbornik ovogodišnjih "Gavellinih večeri" Tomislav Zajec i ravnatelj GDK "Gavella" Darko Stazić (12 sati, atrij kazališta Gavella, Frankopanska 10)

RIJEKA - Imena ovogodišnjih dobitnika književne nagrade "Drago Gervais" objavit će se na konferenciji za novinare. Sudjelovat će predsjednik Odbora ove nagrade Velid Đekić, predsjednik prosudbenog povjerenstva Robert Bebek, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i predstavnica Gradske knjižnice Rijeka, organizatora nagrade, Andreja Silić Švonja (10.30 sati, Informativni centar grada Rijeke, Korzo 18 b)

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv došao nakon objavljivanja prve najave događaja Hrvatska za utorak.

Dežurni urednici:

ujutro: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon:01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙