FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljski PKO zainteresiran za kupnju udjela u slovenskoj banci NLB - mediji

Autor: mpuk
LJUBLJANA, 7. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Najveća poljska banka PKO Bank Polski zainteresirana je za kupnju najmanje 10 posto udjela u najvećoj slovenskoj banci Nova Ljubljanska banka (NLB), izvijestio je u petak slovenski list Delo.

Slovenska državna agencija AUKN, koja u ime države upravlja njezinim udjelima u kompanijama, traži investitore za NLB-ovo povećanje kapitala za 400 milijuna eura.

Povećanje kapitala planira se provesti do kraja godine a trebalo bi ojačati banku opterećenu lošim zajmovima lokalnim kompanijama.

Slovenska država najveći je dioničar NLB-a dok belgijska bankovna i osiguravateljska grupa KBC imao udio od 25 posto.

U AUKN-u su za Reuters kazali da su proteklih mjeseci imali nekoliko kontakata s inozemnim investicijskim bankama i drugim privatnim ulagačima, ali nisu željeli izravno komentirati moguće razgovore s poljskom bankom PKO.

Na pitanje televizije TVN CNBC o PKO-ovim planovima ulaganja u NLB, izvršni direktor Zbigniew Jagiello rekao je da „postoje razne špekulacije o tome za što bi PKO mogao biti zainteresiran, ali mi smo zainteresirani za brigu o našoj izloženosti na poljskom tržištu“.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙