FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor čestitala Dan neovisnosti

Autor: gvla
ZAGREB, 6. listopada 2011. (Hina) - U povodu Dana neovisnosti, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je čestitku hrvatskim građankama i građanima u kojoj ističe da Hrvatska 20. obljetnicu proglašenja neovisnosti obilježava kao ponosna, suverena i samostalna zemlja koja je postala članica NATO-a i završila pregovore s Europskom unijom.

Povijesnu odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s Jugoslavijom, kojom se ostvario stoljetni san hrvatskog naroda, Hrvatski je sabor prije dva desetljeća zbog podmuklog napada agresora na Banske dvore - samo središte hrvatske državnosti, donio u tajnosti, na skrivenom mjestu, ističe se u čestitki premijerke.

"Dvadeset godina kasnije, zahvaljujući hrabrosti, odlučnosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja, te zrelosti i snazi hrvatskog naroda na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, živimo u suverenoj i samostalnoj Hrvatskoj", dodaje se.

Čestitavši svim građankama i građanima i cjelokupnom hrvatskom narodu Dan neovisnosti u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, premijerka je nadalje istaknula kako ovu obljetnicu obilježavamo kao "ponosna zemlja koja je postala članica NATO-a i završila pregovore s Europskom unijom",

Premijerka je u čestitki poručila kako će u sljedećem desetljeću - razdoblju pune zrelosti hrvatske državnosti, posebna pozornost biti posvećena ubrzavanju gospodarskog rasta, "neprestano skrbeći o nacionalnim interesima i uvažavajući zasluge hrvatskih građanki i građana, posebno branitelja i njihovih obitelji".

(Hina) xpp/xgvla yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙