FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iustitia et pax HBK: Neprihvatljive izmjene Zakona o trgovini

Autor: tkol
ZAGREB, 4. listopada 2011. (Hina) - Komisija Iustitia et pax Hrvatske biskupske konferencije (HBK) priopćila je danas kako su im neprihvatljive izmjene Zakona o trgovini, nazivajući taj zakon "nedvosmisleno pristrano proturadničkim".

Nakon izglasavanja izmjena Zakona o trgovini, kao Komisija koja se zalaže za pravdu i mir u društvu izražavamo svoje žaljenje i čuđenje - žaljenje što se 2011. godine u Hrvatskom saboru još uvijek može donijeti tako jasno i nedvosmisleno pristran proturadnički zakon, a čuđenje što je bjelodano da se hrvatski političari ni oko čega ne mogu složiti osim oko borbe protiv hrvatskih radnica i radnika, stoji u priopćenju Komisije Iustitia et pax HBK.

Hrvatski sabor u petak je izglasao izmjene Zakona o trgovini kojima se, sukladno odluci Ustavnog suda, ukidaju odredbe koje ograničavaju radno vrijeme trgovina. Zakon stoga ponovno jednako tretira sve blagdane koji su definirani kao državni praznici, a poslodavci će, kao i dosad, samostalno određivati radno vrijeme trgovina, uzimajući u obzir potrebe kupaca i prava zaposlenika.

(Hina) xpp/xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙