FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Quaestus Nekretnine o ulaganjima u Klinča Sela i prodaji hale DOK-ING-u

Autor: dduk
ZAGREB, 30. rujna 2011. (Hina) - Quaestus Nekretnine izvijestile su danas putem Zagrebačke burze da su zbog novonastalih okolnosti u vezi s rješenjem Hanfe izmijenile ugovore o ulasku u vlasništvo nad zemljištem u industrijskoj zoni Klinča Sela, a u posebnoj objavi izvijestile su i o dovršetku prodaje dijela imovine vrijedne 31,4 milijuna kuna DOK-ING-u.

Questus Nekretnine podsjećaju da su 3. kolovoza ove godine objavile informaciju prema kojoj izravno ulaze u zemljišno-knjižno vlasništvo 38.052 četvornih metara zemljišta u području industrijske zone Klinča Sela.

Dana 28. rujna 2011., na temelju dopisa Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga objavljeni su dopuna i ispravak te povlaštene informacije, a s obzirom na nove događaje Quaestus Nekretnine izvještavaju da su s prodavateljima jučer sklopljeni novi ugovori i sporazumno raskinuti dosadašnji i njihovi dodaci.

Prema odredbama novih ugovora, Quaestus Nekretnine kupuju zemljište i plaćaju 20 posto kupoprodajne cijene prilikom potpisa ugovora o kupoprodaji, a preostalih 80 posto dužne su platiti najkasnije do 31. ožujka 2013. godine pri čemu mogu u bilo koje vrijeme do krajnjeg roka isplatiti navedeni iznos.

U obavijesti o prodaji imovine kaže se da je društvo u suvlasništvu Quaestus Nekretnina P.B. Žitnjak, koje vodi realizaciju projekta Poslovnog Centra Žitnjak, u cijelosti primilo kupoprodajnu cijenu i time završilo prodaju dijela imovine vrijedne 31,4 milijuna kuna DOK-ING-u.

Riječ je o prodaji stare proizvodne hale s pripadajućim skladišnim i uredskim prostorom koju će DOK-ING koristiti za proširenje proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje novih djelatnika.

Prihodima od prodaje proizvodne hale bit će otplaćena tri kredita ukupnog iznosa 11,7 milijuna kuna, a ostatak će ostati na raspolaganju P.B Žitnjaku, kaže se u obavijesti.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙