FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obljetnica evakuacije pacijenata Psihijatrijske bolnice Pakrac

Autor: Zdravko Sever
PAKRAC, 29. rujna 2011. (Hina) - U Pakracu je večeras obilježena dvadeseta obljetnica evakuacije 270 pacijenata Psihijatrijske bolnice Pakrac, koju su uspješno izveli pakrački branitelji.

"Bila je to akcija hrabrosti, ponosa i dostojanstva, a njom smo cijelom svijetu pokazali što je bio Domovinski rat", kazao je Andrija Hebrang, ratni ministar zdravstva Republike Hrvatske.

Prije dvadeset godina u noći sa 28. na 29. rujna, pakrački branitelji i zdravstveni radnici bolnice izveli su jedan od najhumanijih pothvata u Domovinskom ratu, zaštitivši i spasivši pacijente psihijatrijske bolnice od sigurne smrti.

Naime, pakračka bolnica svakodnevno je bila izložena napadima pripadnika JNA i pobunjenih Srba, a pokušaj da se uz pomoć međunarodne zajednice bolesnici evakuiraju zbog minobacačkog napada na konvoj, po riječima Hebranga, nije uspio. Stoga su evakuaciju obavili pakrački branitelji.

"Domovinski rat temelj je naše države. Ako dopustimo da nam uzdrmaju taj temelj onda ćemo u miru izgubiti ono što smo postigli u rat", poručio je večeras na obilježavanju te obljetnice Hebrang.

(Hina) xzsev yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙