FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 29. rujna

Autor: mvra
ZAGREB, 29. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 29. rujna.

BUDIMPEŠTA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će sa suprugom u službenom dvodnevnom posjetu Mađarskoj na poziv mađarskog predsjednika Pala Schmitta. Na početku posjeta predviđena je ceremonija službenog dočeka, a nakon toga će uslijediti službeni razgovori predsjednika Josipovića i Schmitta u Predsjedničkoj palači. Osim sa svojim domaćinom, prvog dana posjeta Josipović će razgovarati i s predsjednikom Nacionalne skupštine Laszlom Koeverom, a predviđen je i susret s gradonačelnikom Budimpešte Istvanom Tarlosom.

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom. Među točkama predloženog dnevnog reda je rasprava o nacrtu teksta ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji (15 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6).

DEN HAAG - Haaški sud sazvao je statusnu konferencija u predmetu "Gotovina-Markač". Prvotno je bila sazvana za 12. rujna, ali je tužiteljstvo tražilo njezinu odgodu do podnošenja svih podnesaka u postupku žalbe na prvostupanjsku presudu. Bit će to prva statusna konferencija nakon što su hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač proglašeni krivima i osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje.

TANGERS, Maroko - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy posjetit će Maroko.

SKOPLJE - Turski premijer Tayyip Erdogan u posjetu Makedoniji.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙