FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 20. rujna

Autor: slek
ZAGREB, 20. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 20. rujna.

NEW YORK - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u New Yorku gdje će sudjelovati na 66. Općoj skupštini UN-a, održat će bilateralne susrete i sudjelovat će na predstavljanju projekta "Partnerstvo za otvorenu vlast" koje su pokrenuli SAD i Brazil. Tom se projektu službeno pridružila i Hrvatska.

LJUBLJANA - Slovenski parlament glasovat će u utorak o povjerenju manjinskoj vladi premijera Boruta Pahora, a mediji pišu da su mali izgledi da ona dobije povjerenje parlamenta te da su prijevremeni izbori krajem godina sve izgledniji. Javno glasovanje o rekonstrukciji vlade, koju je Pahor bio prisiljen predložiti nakon što su njegovu vladu napustili ministri iz Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) i stranke Zares, uslijedit će u utorak navečer nakon Pahorova uvodnog obraćanja i osmosatne prijavljene rasprave zastupnika. Protiv ostanka sadašnje vlade proteklih se dana u medijima izjasnilo 47 zastupnika od njih ukupno 90. Pahor za sada ima samo zajamčene glasove zastupnika iz redova svojih Socijalnih demokrata (SD) i Liberalnih demokrata (LDS) donedavne ministrice unutarnjih poslova Katarine Kresal.

NEW YORK - Američki predsjednik Barack Obama sastat će se s turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom u prigodi održavanja Opće skupštine UN-a u New Yorku, kako bi razgovarali o stanju u Siriji. Ovaj susret dvojice čelnika zemalja saveznica unutar NATO-a ujedno će biti prilika da se razgovara i o drugim narodnim pobunama koje od siječnja potresaju arapski svijet, napose Libiju, rekao je zamjenik Obamina savjetnika za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes. Obama i Erdogan dotaknut će i pogoršanje tursko-izraelskih veza nakon smrtonosnog napada izraelskih komandosa na brod iz humanitarnog konvoja za Gazu 2010.

NEW YORK - Američki predsjednik Barack Obama sastat će se s Mustafom Abdeldžalilom, čelnikom libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), političkog tijela ustanika koji su svrgnuli libijskog vođu Moamera Gadafija. Tijekom susreta s Abdeldžalilom Obama će iskoristiti prigodu i čestitati libijskom narodu što je svrgnuo Gadafijev režim.

Dežurni:

Noć: Gordana Gojak

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙