FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 29. rujna

Autor: tdel
ZAGREB, 28. rujna 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 29. rujna:

ZAGREB - Nastavak 24. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, velika vijećnica Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila izaslanstvo MUP-a Republike Hrvatske, predvođeno ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom položiti će vijence i zapaliti svijeće na Oltaru domovine na Medvedgradu (9 sati), a u 9,30 sati na Gradskom groblju Mirogoju (Zid boli, Središnji križ, grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i zajednička grobnica za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju). U 11 sati vojni biskup Juraj Jezerinac predvodit će misu u crkvi sv. Mihovila na Policijskoj akademiji. U nazočnosti ministra Karamarka će u Policijskoj akademiji u 12,15 sati započeti postrojavanje prvog naraštaja polaznika ponovno uspostavljene Srednje policijske škole, tj. obilježavanje početka njezina rada. U 13 sati predviđeno je otkrivanje ploče s novim imenom Srednje policijske škole, koja će nositi ime prvog hrvatskog redarstvenika i prvog branitelja poginulog u Domovinskom ratu, Josipa Jovića. U 19,30 sati će se u KD "Vatroslava Lisinskog" održati svečana akademija.

ZADAR - Obilježavanje Međunarodnog dana pomorstva kojeg je tema "Piratstvo-zajednički odgovor" (11 sati, Multimedijalna dvorana Novog kampusa Sveučilišta u Zadru, Ulica dr. Franje Tuđmana 24).

OPATIJA - Dvodnevno savjetovanje "Aktualna pitanja novog kaznenog zakonodavstva" koje organizira Inženjerski biro u suradnji s Vrhovnim sudom RH (9,30 sati, Grand hotel Adriatic). Tematsku okosnicu savjetovanja čine Prijedlog novog Kaznenog zakona, Zakon o kaznenom postupku i novi Zakon o sudovima za mladež.

ZAGREB - Javno predstavljanje rezultata istraživanja "Izazovi i mogućnosti ostvarivanja primjerenih starosnih mirovina u Hrvatskoj" (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2, velika dvorana). Rezultate će predstaviti voditelj projekta Danijel Nestić. Istraživanje je provedeno u zagrebačkom Ekonomskom institutu u okviru istoimenog projekta i uz namjensku donaciju Zaklade Adris. U projektu su sudjelovali stručnjaci iz više institucija s ciljem stvaranja stručne podloge za argumentiranu javnu raspravu o primjerenosti starosnih mirovina u Hrvatskoj.

PULA - Početak petodnevnog 5. hrvatskog endokrinološkog kongresa s međunarodnim sudjelovanjem (8 sati, hotel "Histria). U radu kongresa sudjeluju ugledni endokrinolozi iz Hrvatske, SAD-a, Kanade i Velike Britanije.

ZAGREB - Svečano otvaranje trodnevne 2. međunarodne kroatološke konferencije "Hrvati izvan Hrvatske" (9,30 sati, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, Borongajska cesta 83d, dvorana Zagreb). Svrha je konferencije pridonijeti boljem poznavanju Hrvata izvan Hrvatske, a u njezinu radu sudjelovati će i znanstvenici, Hrvati, iz Kanade, Njemačke, Austrije, Madžarske, BiH, iz Latinske Amerike te znanstvenici iz Nizozemske i Australije koji su objavili knjige ili radove o Hrvatima izvan Hrvatske.

ZAGREB - Predstavljanje knjige australskog publicista irskog porijekla Lesa Shawa "Hrvatima se sudi klevetom" (19 sati, NSK, Hrvatske bratske zajednice 4). Knjigu će predstaviti prevoditeljica Nedeljka Batinović te recenzenti Josip Jurčević, Zvonko Bušić i Mate Kovačević.

Dežurni urednici:

ujutro: Neven Leskovar

poslijepodne: Marko Curać

navečer: Jasna Nahtigal

telefon:01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xtdel ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙