FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH i Belgija suglasili se s vraćanjem tražitelja azila

Autor: zkre
MOSTAR, 28. rujna 2011. (Hina) - Predstavnici vlasti Bosne i Hercegovine i Kraljevine Belgije usuglasili su se u srijedu da se svi državljani BiH koji su zatražili azil u toj zemlji vrate svojim kućama nakon što je veliki broj njih, izmanipuliran lažnim obećanjima, zatražio dozvolu za ostanak i posao u toj zemlji Europske unije, priopćeno je u srijedu iz ministarstva sigurnosti BiH.

"Svi građani Bosne i Hercegovine koji su predali zahtjev za azil u Kraljevini Belgiji a dobiju negativan odgovor, bit će vraćeni u BiH", rekao je glavni direktor Službe za imigraciju Kraljevine Belgije Freddy Roosemont.

Roosemont je u Sarajevu razgovarao s ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovićem koji je potvrdio da su vlasti BiH pojačale nadzor na graničnim prijelazima ove zemlje te da poduzimaju mjere kako se ne bi ugrozio bezvizni režim kojega je BiH dobila prema zemljama Europske unije.

„Stoga apeliram još jednom na sve građane Bosne i Hercegovine da ne traže azil u zemljama Europske unije, jer se BiH smatra sigurnom zemljom i ovakvi zahtjevi su unaprijed osuđeni na neuspjeh", rekao je ministar Ahmetović.

Direktor za imigraciju Kraljevine Belgije izrazio je zadovoljstvo što su vlasti Bosne i Hercegovine brzo reagirale na pojavu alarmantnog povećanja broja zahtjeva za azilom.

Ministar Ahmetović je naglasio da će traženje azila u zemljama Europske unije naštetiti onim osobama koji su zatražili azil, ali da će to nanijeti i ogromnu štetu Bosni i Hercegovini.

Više tisuća BiH državljana, a u najvećem broju radi se o mještanima triju općina na sjeveru, Modriče, Gradačca i Odžaka, otputovao je u Belgiju s lažnim obećanjima da će dobiti azil te moći dobiti posao.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙