FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović na obilježavanju 50 godina Končar - Instituta za elektrotehniku

Autor: tper
ZAGREB, 27. rujna 2011. (Hina) - Končarev Institut za elektrotehniku obilježio je danas 50 godina poslovanja, a svečanosti je nazočio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Istaknuo je kako je u vremenima koja nisu laka za Hrvatsku, Europu pa i svijet, Končar primjer tvrtke koja izvozi, koja je inovativna, uspješna na tržištu, koja je dobar uzor te bi, kako je rekao, pozvao u Končar sve one u Hrvatskoj koji sumnjaju da Hrvatska može biti uspješna europska zemlja.

U Končaru bi našli pouku kako se znanjem, upornošću, vizijom, može učiniti dobro za sve zaposlenike i za cijelu Hrvatsku, kazao je Josipović.

Predsjednik je napomenuo kako je Končar prepoznao da je ulaganje u ljude, u mlade znanstvenike budućnost tvrtke te kako vjeruje da će Končar ostati trajna vrijednost ne samo hrvatskog već europskog i svjetskog gospodarstva.

Predsjednik Uprave Končar - Instituta za elektrotehniku Stjepan Car kazao je kako su snaga Instituta njegovi ljudi, odnosno znanje kojim raspolažu.

Institut danas ima 170 zaposlenih, u 2010. ostvario je više od 90 milijuna kuna prihoda, pri čemu novostvorena vrijednost prelazi 50 posto prihoda, a u ovoj godini planiraju daljnji rast prihoda.

U zadnjih deset godina u obrazovanje je uloženo 12 milijuna kuna, a u modernizaciju postojeće i izgradnju nove istraživačke infrastrukture u desetogodišnjem je razdoblju Institut investirao 45 milijuna kuna.

Kao član Grupe Končar Institut ima status neovisnog društva kojemu vlasnik ostavlja cjelokupnu dobit, a na tržištu nastupa samostalno.

U suradnji s ostalim društvima Grupe Končar u Institutu je razvijen niz visokotehnoloških proizvoda, kao što su primjerice tri generacije digitalnih regulatora napona, elektronička i energetska oprema za modernizaciju nekoliko tipova lokomotiva, najsloženije energetske, elektroničke i informatičko komunikacijske komponente niskopodnih tramvaja te elektromotornih i dizelmotornih vlakova.

Predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Darinko Bago naveo je da Končar danas zapošljava 4.000 radnika i oni su njegova najveća snaga, dodajući kako je Institut središte svih znanstvenih događanja te kako je važno da to ostane i u budućnosti.

Bago je najavio kako će tvrtka uskoro izaći s paketom mjera kako da budu još efikasniji i u tome će uloga Instituta biti jako značajna.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙