FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jezerinac: policiji i vojsci, osim vojne, potrebna i duhovna oprema

Autor: vhor
KARLOVAC, 27. rujna 2011. (Hina) - Vojni ordinarij Juraj Jezerinac poručio je u današnjoj propovijedi u povodu Dana policije i blagdana Sv. Mihovila u karlovačkoj crkvi Presvetoga Srca Isusova kako je potrebno da se policija i vojska, osim vojnom, opreme i duhovnom opremom koju čine istina i pravednost kako bi se mogle oduprijeti zlu u svojemu svagdanjem poslu.

Govoreći o izvorima zla u ljudima, biskup Jezerinac ustvrdio je kako umišljen čovjek nema mjerilo dobra i zla u Bogu, nego se u svojoj oholosti izdiže iznad njega kako bi ga mogao odbaciti i zanijekati.

"Umjesto da Bog bude mjerilo dobra i zla, umišljeni čovjek želi se nametnuti Bogu i ljudima, želi on odlučivati što je dobro, a što nije, i taj je grijeh oholosti danas prisutan među nama ljudima", rekao je biskup Jezerinac.

Pozvao je zato vojsku i policiju te sve druge vjernike da "obuku oklop pravednosti, uzmu vjeru kao štit, a da im kaciga bude riječ Božja".

Karlovačka Policijska uprava nakon mise upriličila je za mnogobrojne uzvanike iz političkoga i javnog života u Gradskome kazalištu Zorin domu prigodan program.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙