FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijske snage ušle u strateški važan Rastan

Autor: mhaj
AMAN, 27. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Sirijske vojne snage u utorak su, uz potporu tenkova i helikoptera, nakon sukoba s prosvjednicima i odmetnutim vojnicima ušle u strateški važan grad Rastan, blizu Homsa, u sklopu velike operacije čiji je cilj ugušiti protuvladine prosvjede, rekli su lokalni stanovnici.

Rasten je grad od 40.000 stanovnika smješten u blizini autoceste prema Turskoj. Tenkovima i oklopnim vozilima sirijska je vojska ušla u grad, nakon žestokih napada tijekom noći i potpomognuta napadima iz helikoptera.

"Tenkovi su se tijekom noći približili Rastanu, a eksplozije i pucnjava iz strojnica čuli su se cijelu noć. Jutros su ušli u grad", rekao je jedan od stanovnika.

"Već dva dana ne možemo izaći na ulice, jer je grad opkoljen. Ne znamo koliko je žrtava", kazao je drugi stanovnik Rastana.

Ova središnja regija i pokrajina Idlib, na sjeverozapadnoj granici s Turskom, postale su središtem oružanog otpora vladavini predsjednika Bašara al-Asada nakon šestomjesečnih uličnih prosvjeda.

Prosvjednici zahtjevaju Asadov odlazak s vlasti nakon gotovo četrdesetogodišnje vladavine njegove obitelji u zemlji u kojoj živi 20 milijuna stanovnika.

(Hina) xmh ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙