FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH organizirao seminar o poslovanju s UN-om

Autor: vmrs
ZAGREB, 26. rujna 2011. (Hina) - Iako je Ujedinjenim narodima jedna od primarnih misija sudjelovanje u mirovnim misijama, poslovna suradnja s njima također je dobra prilika, rekao je hrvatski ministar obrane Davor Božinović u ponedjeljak u Zagrebu na seminaru o poslovanju s Ujedinjenim narodima.

Seminar organizira hrvatsko ministarstvo obrane, zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom, a namjenjen je hrvatskim gospodarstvenicima, kako bi im približio mogućnosti i načine poslovanja sa Svjetskom organizacijom.

"Iako je sudjelovanje UN-a u mirovnim misijama njihova primarna djelatnost, oni su i poslovna prilika", rekao je Božinović. "Hrvatsko gospodarstvo mora tu priliku iskoristiti".

Božinović je rekao kako se u srpnju sastao s pomoćnikom glavnoga tajnika UN-a i s njime se dogovorio o organiziranju stručnog predavanja na temu "Kako poslovati s Ujedinjenim narodima", a u organizaciji je sudjelovao i HGK koji je na skupu predstavljala zamjenica predsjednika Vesna Trnokop Tanta.

Razmjena Hrvatske s UN-om nije na zadovoljavajućoj razini, a moguće ju je podignuti, rekao je UN-ov direktor za opremanje i nabavu Dmitri Dovgopoly.

Hrvatska ima velik potencijal, rekao je, i već je 1992. bila "među deset glavnih dobavljača" za UN. "Ako je to mogla u ratu", rekao je, "može i u miru".

"To je za Hrvatsku korisno", dodao je i naglasio nužnost političke potpore hrvatskim poduzećima, a UN ih već smatra kompatibilnima. "Da ne mislimo da su hrvatska poduzeća kompatibilna, ne bih bio ovdje. Ali morate biti konkurentni, ne možete dobiti posao bez natjecanja", naglasio je.

(Hina) xvm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙