FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poslovna klima u Njemačkoj pogoršana treći mjesec zaredom - Ifo

Autor: vmom
BERLIN, 26. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Poslovna klima u Njemačkoj u rujnu je pogoršana treći mjesec zaredom, pokazali su u ponedjeljak rezultati budno praćenog istraživanja njemačkog instituta Ifo.

Ifo indeks poslovnog povjerenja, dobiven istraživanjem provedenim među približno 7.000 kompanija, u rujnu se spustio na 107,5 bodova, sa 108,7 bodova u kolovozu, objavio je istoimeni istraživački institut sa sjedištem u Muenchenu.

"Indeks poslovne klime za njemačku industriju i trgovinu dodatno je smanjen u rujnu. Poslovna očekivanja za idućih šest mjeseci također su ponovo izrazitije pogoršana. Ipak, trenutnu poslovnu situaciji poslovni čelnici ocjenjuju jednako dobrom kao i u prethodnom mjesecu", tumači najnovije izvješće Hans-Werner Sinn, predsjednik Ifo instituta.

Najnovije izvješće novi je dokaz da najveće europsko gospodarstvo usporava.

Ipak, pad poslovnog povjerenja u rujnu manji je nego što su očekivali ekonomisti. Prema anketi Reutersa koja je obuhvatila 50 ekonomista u prosjeku je očekivan pad indeksa na 106,5 bodova.

Njemačko gospodarstvo u drugom je tromjesečju zabilježilo skroman rast aktivnosti. Jačanje bojazni u vezi dužničke krize u eurozoni i mogućnosti nove recesije u Sjedinjenim Državama dodatno pritišću prognoze kompanija.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙