FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački poslovni tjedan na ZV-u od 27. do 30. rujna

Autor: tper
ZAGREB, 22. rujna 2011. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 27. do 30. rujna održat će se "ZG7 - Zagrebački poslovni tjedan" sa tri sajamska projekta - Međunarodni sajam zaštite okoliša, ekotehnologije i komunalne opreme "EMAT", Međunarodni sajam energetike, elekronike i automatizacije "Energetika" i Međunarodni sajam zaštite osoba i imovine "Interprotex".

Na Zagrebačkom poslovnom tjednu, koji su namijenjeni isključivo poslovnoj publici, predstavit će se 176 izlagača iz 26 zemalja, kazala je direktorica Sektora za sajmove Vesna Cvitanović na današnjoj konferenciji za novinare ZV-a.

Tijekom četiri dana trajanja sajmova bit će održano niz stručnih skupova i okruglih stolova o aktualnim temama.

Od brojnih stručnih skupova najavljen je tradicionalni Dan energetike koji će se održati 28. rujna u sklopu sajma Energetika na temu "Hrvatska u zajedničkom europskom energetskom sustavu".

Hrvatski energetski sustav sredinom 2013. i službeno postaje dio europskog energetskog sustava što donosi nove okolnosti posebice kada se govori o mogućnosti financiranja energetskih projekata i infrastrukture iz europskih fondova. Stoga je cilj Dana energetike prikazati kako su se hrvatske tvrtke, ali i institucije pripremile za zajedničko europsko energetsko tržište, rečeno je.

Ravnatelj Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva Darko Horvat kazao je kako su sudjelovanje na skupu potvrdile sve važne energetske tvrtke i institucije, kao što su HEP, Plinacro, Janaf, Fond za energetsku učinkovitost, HERA itd.

U sklopu sajma Interprotex održat će se također niz stručnih skupova, kao što su regionalni forum o urbanoj sigurnosti, konferencija o sigurnosti banaka i financijskih institucija itd.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙