FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benedikt XVI. poziva njemačke katolike da ostanu ujedinjeni

Autor: mtro
FREIBURG , 25. rujna 2011. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. pozvao je u nedjelju u Freiburgu njemačke katolike da "prevladaju unutrašnje razmirice i ostanu ujedinjeni u Crkvi u ova opasna vremena i tijekom krize vjere".

Oko 100 tisuća ljudi oduševljeno je pozdravljalo Papu tijekom mise u zračnoj luci u Freiburgu, na jugozapadu Njemačke.

Kako javljaju agencije, čini se da je poruka njemačkim katolicima da ostanu ujedinjeni bila upućena stotinama "disidentskih" teologa i vjernika iz reformskog pokreta "Wir sind Kirche" (Mi smo Crkva) i ekumenske mreže "Die Kirche von Unten" (Crkva odozdo) koji se pokušavaju odvojiti od crkvenih struktura.

"Njemačka crkva će prevladati sadašnje i buduće velike izazove i ostat će jezgra u društvu ako će surađivati svi koji vjeruju u Krista", rekao je Papa tijekom mise i dodao kako će "Crkva biti vjerodostojna pod uvjetom da se župe, zajednice i pokreti međusobno podržavaju i obogaćuju".

Rekao je da strahuje od "protestantizacije Crkve, ako će svatko birati u što želi vjerovati, a u što ne". Kritizirao je takve "vjerske stručnjake, kojima je religioznost postala rutina, a Bog ih zapravo ne brine".

Tijekom svog četverodnevnog pohoda Njemačkoj, od Berlina i Erfurta na istoku, do bastiona kršćanstva Freiburga na jugu, Papa je nekoliko puta pozvao Crkvu da ojača vjeru u njegovoj domovini sve više obilježenoj sekularizmom.

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙