FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković s austrijskim dužnosnikom Johannesom Kyrleom

Autor: vmrs
ZAGREB, 22. rujna 2011. (Hina) - Državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Andrej Plenković održao je u četvrtak redovite političke konzultacije s glavnim tajnikom u austrijskome ministarstvu europskih i međunarodnih poslova Johannesom Kyrleom, priopćeno je iz MVPEI-ja.

Plenković i Kyrle istaknuli su tradicionalno vrlo dobre i prijateljske odnose dviju zemalja, potvrđene intenzivnom suradnjom na bilateralnom i multilateralnom planu te razvijenom gospodarskom suradnjom. Sugovornici su razmijenili mišljenja i o daljnjoj konzularnoj suradnji dviju država.

Plenković je izvijestio sugovornika o planiranoj dinamici vezanoj uz potpisivanje Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Predstavio je aktivnosti koje se poduzimaju u vezi s referendumom o pristupanju Uniji, a radi informiranja hrvatske javnosti. Kyrle je ponovio tradicionalnu austrijsku potporu što skorijem članstvu Hrvatske jer će se njime proširiti i mogućnosti daljnje suradnje Hrvatske i Austrije. Sugovornici su razgovarali i o dunavskoj dimenziji i važnosti suradnje zemalja u okviru Strategije Europske unije za dunavsku regiju.

Razmijenjena su mišljenja o stanju u državama Jugoistočne Europe. Sugovornici su naglasili kako je europska perspektiva najbolji doprinos stabilnosti i prosperitetu jugoistočne Europe, što je važno ne samo za regiju, već i za cijelu Europu, kaže se u priopćenju MVPEI-ja.

Glavni tajnik Kyrle bivšem je veleposlaniku Zoranu Jašiću uručio Veliko zlatno odličje za zasluge za Republiku Austriju.

(Hina) xvm/xpp ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙