FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nobilo s tajlandskim izaslanstvom o gospodarstvu

Autor: ista
ZAGREB, 9. rujna 2011. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Mario Nobilo sastao se u petak sa zamjenikom stalnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Tajland Pravitom Chaimongkolom, koji predvodi izaslanstvo tajlandskih gospodarstvenika u posjetu Hrvatskoj, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Sugovornici su razmotrili mogućnosti daljnjeg jačanja bilateralne suradnje za koju ima dosta prostora na području gospodarstva, turizma, prometne infrastrukture i zaštite okoliša, dodaje se u priopćenju. Nobilo je na sastanku izrazio uvjerenje da bi skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju mogao pobuditi još veći interes tajlandskih gospodarstvenika za ulaganje na ovim prostorima te u tom smislu pojasnio i gospodarsko-strateški značaj lukâ Rijeka i Ploče.

Chaimongkol je izvijestio je o kontinuiranom porastu izvoza koji Tajland bilježi posljednjih godina, zbog čega je, kako je istaknuo, i prirodno da traže nova, alternativna i veća tržišta, poput onog Europske unije.

Državni tajnik Nobilo i tajlandski dužnosnik dogovorili su nastavak aktivnosti na daljnjem jačanju ukupnih bilateralnih odnosa i suradnje dviju zemalja, uključujući održavanje redovitog političkog dijaloga između ministarstava vanjskih poslova Hrvatske i Tajlanda.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙