FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KBC Zagreb: nakon desetak godina završila obnova i dogradnja bolnice

Autor: tmar
ZAGREB, 22. rujna 2011. (Hina) - U sklopu druge faze izgradnje KBC-a Zagreb danas su otvorene dvije nove zgrade, gradnja kojih je stajala 160 milijuna kuna i u kojima su na 20.000 četvornih metara smještene Klinika za psihološku medicinu te više poliklinika i dnevnih bolnica.

Otvorenjem današnjih objekata završile su obje faze izgradnje te najveće hrvatske bolnice, započete prije desetak godina. Ukupno je uložena milijarda i 67 milijuna kuna putem zajma za koji je jamac država, a ministarstvo zdravstva izdvojilo je još 168 milijuna kuna za nabavu nove medicinske opreme.

Nove zgrade danas je otvorila predsjednica vlade Jadranka Kosor, naglasivši da je vlada i u kriznim godinama nastavila ulagati u zdravstvo koje bi trebalo biti jedno od prioritetnih područja za ulaganje svake hrvatske vlade.

Samo u ovu dogradnju i poboljšanje standarda uložili smo 160 milijuna kuna, što je velik novac, jer smatramo da je ulaganje u zdravstvo ulaganje i u gospodarstvo, kazala je Kosor.

"KBC Zagreb najveći je bolnički sustav u ovom dijelu Europe te jedna od najvećih tvrtaka s velikim brojem zaposlenika. Kroz bolnicu godišnje prođe više od milijun bolesnika, djelatnici pruže više od pet milijuna usluga", naglasio je ravnatelj bolnice akademik Željko Reiner.

Ističe da su uvjeti u bolnici danas bolji nego u mnogim zemljama pa se tako osim zdravstvenog znatno povećao i standard za pacijente koji borave u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, od kojih svaka ima svoj sanitarni čvor i klimu.

(Hina) xmt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙