FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljena konferencija "Novi putovi suradnje na Mediteranu"

Autor: dspo
PULA, 21. rujna 2011.(Hina) - "Novi putovi suradnje na Mediteranu", naziv je međunarodne konferencije koja će se u petak održati u Poreču, i koju zajednički organiziraju španjolska regionalna stranka Convergencia Democratica de Cataluna (CDC) i Istarski demokratski sabor (IDS), najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare IDS-a u Puli.

Cilj skupa je razmotriti današnje procese u zemaljama Mediteranske unije te iznijeti predviđanja budućeg razvoja događaja u Sredozemlju.

Na temelju našeg djelovanja u svijetu, koje smo pojačali zadnjih godina, uspostavili smo kontinuitet i potpisali sporazum s najjačom katalonskom političkom strankom koja je pobijedila na izborima u Kataloniji, kazao je međunarodni tajnik IDS-a Oriano Otočan. Dodao je kako je CDC stranka partner IDS-a, s kojom su našli zajednički interes u razvoju regionalizma.

"Suradnja će se u budućnosti pretočiti u suradnju izvršnih vlasti čija bi se pozitivna iskustva u gospodarstvu i decentralizaciji mogla iskoristiti u Istri", poručio je Otočan.

Domaćini konferencije su Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a, i zamjenik predsjednika CDC-a Oriol Puyol.

Najavljeni su i predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenja pregovora s EU-om Vesna Pusić.

Skup će popratiti tri panel-diskusije: "Nastajanje Euromediteranskog institucionalnog okvira: Kako djeluje? Kako unaprijediti djelovanje?", "Mladi i žene u Euromediteranskom okviru", "Regije u Euromediteranskom institucionalnom okviru". Kako je danas najavljeno, na rubu konferencije održat će se sastanci CDC-a i IDS-a, na osnovi programske sličnosti, a teme razgovora bit će decentralizacija, fiskalna autonomija i suradnja čije će iskustvo primijeniti u regionalizaciji.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙