FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: razbijen lanac financijskih prijevara

Autor: sdje
MOSTAR, 20. rujna 2011. (Hina) - Pripadnici policijskih agencija iz dvaju entiteta u BiH razbili su u utorak lanac 'piramidalnih prijevara' te priveli sedam osoba zbog sumnje da su nagovorili više osoba da ulože novac u fiktivne investicijske fondove, izvijestili su iz službenih izvora.

Pripadnici Uprave policije Federacije BiH uhitili su šest osoba na području triju županija Sarajeva, Središnje Bosne i Zeničko-dobojske županije dok je policija Republike Srpske u Prnjavoru uhitila jednu osobu te su pretresli više objekata kojima su se služili.

Njih se sumnjiči da su se udružili kako bi takozvanim sustavom piramidalnih prijevara navodili građane da ulažu novac u Investicijske fondove nepostojećih tvrtki. Građanima su obećavali da će s ulaganjem najprije 1000 maraka (oko 500 eura), a zatim većim iznosima ostvariti velike prinose. Na kraju bi međutim taj novac uzele samo osobe koje su organizirale ovaj sustav.

Mediji nagađaju da su time oštetili više građana za više desetina tisuća maraka, kao i da je među pretresenim objektima i obiteljska kuća Davora Kordića, inače brata Darija Kordića koji je pred Haškim tribunalom osuđen na 25-godišnju kaznu zatvora zbog zločina počinjenih nad bošnjačkim civilima u središnjoj Bosni.

(Hina) xzkre ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙