FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste banka: projekt mikrofinanciranja podzetničkih ideja

Autor: ivuc
OSIJEK, 20. rujna 2011. (Hina) - Erste banka odlučila je pokrenuti projekt mikrofinanciranja s ciljem samozapošljavanja nezaposlenih osoba s kvalitetnom poduzetničkom idejom koji zbog specifičnosti svog statusa teže mogu zadovoljiti standardne uvjete za dobivanje kredita, a u prvoj fazi projekt će se provoditi na području Osijeka i okolnih gradova, izvijestili su danas u Osijeku predstavnici te banke.

Direktorica Direkcije malog poduzetništva Erste banke Anita Markota-Štriga kazala je na konferenciji za novinare kako će projekt, uz edukaciju i mentoriranje odabranih kandidata, uključivati i kreditiranje odabranih poduzetničkih ideja.

Ukupan kreditni potencijal za ovaj projekt je 150.000 eura, krediti će se odobravati do najvišeg iznosa od 10.000 eura, čime se planira obuhvatiti 15 do 20 projekata.

Rok povrata bit će do najviše pet godina, uz mogućnost ugovaranja počeka otplate do 12 mjeseci, kamatna stopa iznosit će 4,25 posto za kredite uz valutnu klauzulu u eurima, dok će za kredite u kunama iznositi 6 posto, kazala je Markota-Štriga.

Rekla je kako je banka prepoznala potrebu financiranja ovakvih projekata s ciljem poticanja poduzetništva i smanjivanja nezaposlenosti.

Dodala je kako je ovo prvi projekt takve vrste, kojeg banka provodi, a nakon njegova okončanja i analize, planira se njegovo proširenje i na druga područja Hrvatske.

U prvoj fazi projekt će se provoditi na području Osijeka i okolnih gradova, u suradnji s osječkim Centrom za poduzetništvo Osijek i osječkom Područnom službom Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, koji će, kako je istaknuto, pomoći pri odabiru kandidata za provedbu projekta mikrofinanciranja.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙