FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za zbirku Tonyja Curtisa milijun dolara na dražbi

Autor: djan
LOS ANGELES, 19. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Skupocjene umjetnine, nakit, predmeti i odjeća iz filmova u vlasništvu Tonyja Curtisa prodani su na držabi na Beverly Hillsu u nedjelju za više od milijun dolara, dvostruko više od očekivanog.

Curtis, koji je prije smrti 2010. u 85. godini imao bogatu karijeru u show biznisu i nastupio je u više od stotinu filmova, bio je veliki kolekcionar umjetnina. Litografija Andyja Warhola "Neki to vole vruće" s autorovom posvetom Curtisu prodana je na dražbi za 53,125 dolara (290 tisuća kuna), a potpisana litografija Marca Chagalla za 23,125 (126 tisuća kuna). Jedriličarska jakna koju je Curtis nosio u filmu "Neki to vole vruće" s Jackom Lemmonom i Marilyn Monroe prodana je za 46,875 dolara (255 tisuća kuna).

Curtisova plaketa koju je dobio prigodom postavljanja njegove zvijezda na Šetalištu slavnih prodana je za 10 tisuća, a srebrna tabakera s inauguracije Johna F. Kennedyja za 6,875 dolara.

Predmete koje je Curtis skupljao tijekom života na dražbu je dala njegova šesta i posljednja supruga Jill. Njegova kći Allegra, iz Curtisova drugog braka, izjavila je da njezin otac nikako ne bi htio ovakvu rasprodaju i da je Jill to učinila iz osobne koristi.

Dio prihoda ići će utočištu za ozlijeđene i zanemarene konje koje su osnovali Curtis i njegova posljednja supruga.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙