FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mel Gibson će producirati film o Judi Makabejcu

Autor: kgab
ZAGREB, 10. rujna 2011. (Hina) - Glumac Mel Gibson, koji je šokirao javnost antisemitskim izjavama u pijanom stanju prije pet godina, sada će producirati film o životu židovskog junaka Jude Makabejca, javljaju američki mediji.

Glumčev glasnogovornik Alan Nierob izjavio je da Gibson pregovara s filmskim studijom Warner Bros. Zasad nije poznato hoće li Gibson režirati film ili glumiti u njemu, a Warner Bros bi navodno želio da ga režira.

Za scenario je zadužen Joe Eszterhas, poznat po filmovima "Sirove strasti", "Showgirls" i "Flashdance".

Međutim, neke židovske čelnike razljutila je mogućnost da Gibson u bilo kojem obliku prenese na platno priču o borbi židova protiv tiranije.

Juda Makabejac, koji je u drugom stoljeću prije Krista podigao ustanak i pokorio grčko-sirijsku vojsku te oslobodio Jeruzalem i ponovo posvetio tamošnji Hram, u spomen na što židovi slave Hanuku, jedan je od najvećih židovskih junaka svih vremena.

"Kao junak židovskog naroda i univerzalni junak u borbi za vjersku slobodu Juda Makabejac zaslužuje bolje", izjavio je direktor američke Anti-defamacijske lige Abraham Foxman.

Rabin Marvin Hier, osnivač Centra Simona Wiesenthala, rekao je da bi Gibsonovo režiranje tog filma ili uloga u njemu bilo uvreda za židove, kao da "rasist režira film o Martinu Lutheru Kingu".

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙