FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija: Sukobi oko Bani Valida

Autor: mhaj
BANI VALID , 18. rujna 2011. (Hina/AFP) - Snažne eksplozije i pucnjava iz strojnica odjekivali su u nedjelju Bani Validom kada su borci lojalni Moameru Gadafiju granatirali položaje što ih, u blizini grada, pod kontrolom drže pripadnici boraca libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NCT), prenijele su agencije.

Borbe u predgrađu Bani Valida, jednog od posljednjih uporišta svrgnutoga libijskog vođe, trajale su i tijekom noći. Ustanici su pružali žestok otpor. "Borbe su trajale cijelu noć. Opkolili smo grad sa svih strana u promjeru od 40 km", rekao je zapovjednik snage vladajućeg Nacionalnog prijelaznog vijeća Absalim Gnuna.

Istodobno se u Bengaziju na istoku zemlje vode teški pregovori, prije objave o formiranju nove prijelazne vlade, koja se očekuje tijekom poslijepodneva.

Neimenovani dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća rekao je kako su se jutros sastali predsjednik Vijeća Mustafa Abdeldžalil, predsjednik izvršnog odbora NCT-a Mahmud Džibril i ostali članovi Vijeća. Vladu bi trebala činiti 34 ministra, a među njima bi se trebale naći i dvije žene, rekao je za France presse u Tripoliju anonimni dužnosnik, dodavši kako postoje "različita stajališta" u pogledu sastava nove vlade. Džibrilu se predbacuje da se nije savjetovao s nekoliko političkih stranaka, među kojima su i Muslimanska braća.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙