FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik NTC-a Gadafijevim snagama dao tjedan dana za predaju

Autor: akoz
BENGAZI, 3. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Čelnik libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) u subotu je libijskkim gradovima koje još uvijek nadziru snage lojalne Moameru Gadfaiju dao rok od tjedan dana za predaju.

"Dali smo tjedan dana Sirtu, Bani Walidu, Džufri i Sabi. Ta poruka ne znači da nismo svjesni onoga što oni lojalni Moameru Gadafiju rade i sve pratimo", rekao je Mustafa Abdel Džalil na konferenciji za tisak u Bengaziju. Bani Walid, uz Sirt na obali i Sabu duboko u pustinji, glavni su džepovi koji još uvijek nisu pod nadzorom NTC-a.

Džalil je također rekao da su pokrenute istrage o institucionalnoj korupciji u Libiji. "Za sada ima nekih informacija o financijskoj korupciji u institucijama. Mi ćemo to pitanje istražiti i izvijestiti o imenima", rekao je.

Čelnik NTC-a je na konferenciji rekao i da "Kina opstruira oslobađanje zamrznutih libijskih sredstava" i dodao da se vođa libijskih ustanika Mahmud Džibril ranije susreo s predstavnikom kineske vlade kako bi došao do objašnjenja tog "neočekivanog stajališta".

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙