FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamenei arapskim ustanicima: Ne vjerujte Zapadu

Autor: mhaj
TEHERAN , 17. rujna 2011. (Hina/AFP) - Iranski vjerski poglavar ajatolah Ali Hamenei u subotu je, u govoru što ga je prenosila državna televizija, arapskim ustanicima savjetovao da "ne vjeruju Zapadnjacima" te da "rješenja pokušaju naći u islamu".

"Nikad ne vjerujte SAD-u, NATO-u i zločinačkim režimima Velike Britanije, Francuske i Italije, koji su još odavno međusobno podijelili vaše zemlje, kako bi ih opljačkale", rekao je Hamenei pred nekoliko stotina uzvanika koji su u Teheran stigli kako bi sudjelovali u dvodnevnoj "Međunarodnoj konferenciji o islamskom buđenju".

"Uvijek budite sumnjičavi kada su oni u pitanju i ne vjerujte njihovim osmijesima. Iza tih osmijeha skrivaju se zavjere i izdaje. Rješenja potražite u islamu. Nemojte dopustiti svojim neprijateljima da vam diktiraju načela budućih uprava, ne žrtvujte načela islama u zamjenu za neke interese", rekao je Hamenei.

Iran podupire ustaničke pokrete u arapskom svijetu, uz izuzetak Sirije, tradicionalnog saveznika u regiji. Hamenei je u govoru osudio i NATO-ovu intervenciju u Libiji, kazavši kako je pritom uništena infrastruktura zemlje.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙