FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran odbio primirje i traži povlačenje Kurda

Autor: akoz
TEHERAN, 5. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Iranska revolucionarna garda u ponedjeljak je odbacila primirje koje je objavila kurdska pobunjenička skupina PJAK kao "besmisleno" sve dok snage te organizacije ostaju na granicama Islamske Republike, izvijestila je poluslužbena novinska agencija Fars.

PJAK (Stranka slobodnog života Kurdistana) izdanak je turske separatističke Radničke stranka Kurdistana (PKK) čije su baze na sjeveru Iraka u nedjelju bombardirali turski zrakoplovi.

Iran je u subotu rekao da su njegovi vojnici ubili 30 boraca PJAK-a i ranili 40 u nekoliko dana borbi. Iran je prošli tjedan pokrenuo ofenzivu protiv PJAK-a u planinskom području na granici s Irakom. Revolucionarna garda u nedjelju je sa skepsom dočekala primirje koje je PJAK objavio na svojim internetskim stranicama u nedjelju.

"Želimo da napuste naše granice. Inače je objava primirja terorističke skupine PJAK besmislena", rekao je agenciji Fars pukovnik Hamid Ahmadi.

"Izjava nje jasna i potpuna", rekao je Ahmadi i dodao da će PJAK objaviti svoje povlačenje s iranskih granica u ponedjeljak ne objasnivši kako je to saznao. "Mi bismo mogli odgovoriti ako se oni povuku s naših granica", rekao je.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙