FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripadnici OSRH počeli sanirati VSK Pađene

Autor: dpos
ZAGREB, 17. rujna 2011. (Hina) - Pripadnici Oružanih snaga RH počeli su pregledavati šire područje oko Vojno skladišnog kompleksa (VSK) Pađene u kojem je 13. rujna eksplodiralo streljivo, nakon požara koji je došao izvan kompleksa i velikom brzinom se proširio te zahvatio skladišta.

Cilj pregleda područja oko i u unutar kompleksa je pronaći i ukloniti eventualno neeksplodirana ubojita sredstava, priopćila je Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Pirotehničari i stručne službe Oružanih snaga radove će obavljat svakodnevno od 8 do 18 sati, prema prioritetima koje je definirao Krizni stožer Grada Knina.

Po završetku prioritetnih lokacija, pristupit će se saniranju terena po sektorima u radijusu od pet kilometara od VSK Pađene, a o mjestu i daljnjem tijeku radova Oružane snage će izvještavati javnost.

Obzirom da se dio oštećenog neeksplodiranog streljiva mora iz sigurnosnih razloga uništavati na mjestu pronalaska, MORH napominje kako će građani u okolnim naseljima vjerojatno tijekom narednog razdoblja čuti manje eksplozije čija će jačina detonacija ovisiti o vrsti streljiva te vjetru i niskoj naoblaci.

MORH poziva građane da ne diraju sumnjive i nepoznate predmete te da mjesto eventualnog pronalaska takvih predmeta odmah dojave na telefone: 112, 192 ili Kriznom stožeru na telefon 022/617-943.

(Hina) pp/xmvr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙