FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH osnovao povjerenstvo za utvrđivanje uzroka požara u vojarni pored Knina

Autor: jdev
KNIN , 13. rujna 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović osnovao je povjerenstvo za utvrđivanje okolnosti nastanka eksplozije u vojnom skladišnom kompleksu u Pađanima kod Knina zbog požara koji je zahvatio taj vojni objekt danas popodne, priopćili su iz MORH-a.

Požar je izbio nedaleko od naselja Pađana pored Knina te zahvatio vojni skladišni kompleks. Ozlijeđenih, po podatcima šibensko-kninske Policijske uprave, nema.

Pošto su na požarištu odjeknule detonacije, sve zemaljske snage koje su sudjelovale u gašenju požara povučene su s terena. Kako se doznaje iz MORH-a, vatru su pokušala ugasiti četiri kanadera i air-tractor, no i oni su povučeni s požarišta nakon detonacija.

Od vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Darka Dukića doznaje se kako je zbog izravne opasnosti od detonacija minsko-eksplozivnih sredstava organizirana evakuacija stanovništva u krugu od pet kilometara oko vojarne. Kako se neslužbeno doznaje, evakuirao je stotinjak stanovnika iz naselja Pađana, Bendera i Očestova. Oni su smješteni u sportskoj dvorani Partizan u Kninu.

S požarišta su do 20 sati dopirale detonacije, no nešto slabije nego prije.

U povjerenstvu za utvrđivanje okolnosti nastanka eksplozije u vojnom skladišnom kompleksu u Pađanima kod Knina su državni tajnik MORH-a Mate Raboteg kao čelnik povjerenstva te članovi brigadni general Drago Matanović, pomoćnik glavnog inspektora obrane za vojnu obranu i brigadni general Milan Knežević, načelnik službe za razvoj, opremanje i modernizaciju MORH-a.

U dopisu, koji potpisuje služba za informiranje i odnose s javnošću MORH-a, stoji kako su odmah nakon dojave da je vatra zahvatila vojne objekte, na teren poslani zapovjednik zapovjedništva za potporu general bojnik Mate Ostović i zapovjednik namjenski organiziranih protupožarnih snaga OS RH general bojnik Mate Obradović.

Požar još nije pod nadzorom.

(Hina) xjdev ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙