FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović promaknuo pripadnike Oružanih snaga

Autor: nkot
ZAGREB, 16. rujna 2011. (Hina) - U prigodi 18. rujna, Dana Hrvatske ratne mornarice, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović, donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ministra obrane odluke o redovnom promaknuću za 19 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Kapetan fregate Joško Šantić promaknut je u čin kapetana bojnog broda, kapetan korvete Miljenko Dukarić promaknut je u čin kapetana fregate, a poručnici bojnog broda Damir Poklepović i Neven Stipanić u čin kapetana korvete. Satnici Ante Dario Mišura i Davor Vladović promaknuti su u čin bojnika.

Redovno su promaknuti: šest poručnika fregate u čin poručnika bojnog broda, jedna poručnica korvete u čin poručnice fregate, četiri poručnika korvete u čin poručnika fregate i dvije poručnice u čin natporučnica.

Redom kneza Branimira s ogrlicom, a za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske, odlikovan je kontraadmiral Ante Urlić, Redom Nikola Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo u Dmovinskom ratu odlikovani su umirovljeni pukovnik Vladimir Naletilić i natporučnik Ivan Matić, a Redom Bana Jelačića, za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske i osobite vojne zasluge u njihovu ustroju, odlikovani su umirovljeni brigadir Dane Vidošević i umirovljeni kapetan bojnog broda Stjepan Bernardić.

Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge njihovih pripadnika za Republiku Hrvatsku stečene u ratu odlikovano je pet mješovitih odreda mornaričkog pješaštva: Pelješac, Korčula, Ugljan-Dugi Otok, Dubrovnik i Hvar te Satnija mornaričko-desantnog pješaštva Pula.

Na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović je za natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio komodora Tihomira Ercega.

(Hina) xpp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙