FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milinović: vlada će pomoći bude li trebalo

Autor: jdev
KNIN, 14. rujna 2011. (Hina) - Oko 250 stanovnika iz 11 naselja u kninskom zaleđu, koji su iz svojih domova evakuirani sinoć zbog opasnosti od požara u vojno skladišnom kompleksu u vojarni Stara straža pored Knina, oko podneva počeli su se vraćati svojim kućama.

Evakuirano stanovništvo danas je posjetio i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović koji im je došao iskazati potporu.

Obećao je vladinu pomoć ako se pokaže da su nastala veća oštećenja kuća, istaknuvši kako je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Drago Lovrić, koji je također danas boravio u Kninu, kazao je novinarima kako se u skladištu napuštene vojarne Stara straža nalazilo oko 1800 tona "neperspektivnog streljiva" te kako je najvećeg kalibra bila bomba od 250 kilograma.

Zapovjednik OS-a nije znao kazati koliko je takvih skladišta u Hrvatskoj, no potvrdio je kako je riječ o streljivu zaostalu iz Domovinskog rata. Lovrić je također rekao da u vojarni nije bilo kerozina.

Požar je izbio izvan vojarne, oko tisuću i pol metara jugozapadno, ali se jako brzo širio i vatrogasci nisu uspjeli spriječiti da zahvati vojne objekte, zaključio je Lovrić, napomenuvši da je vatra progutala svih 11 objekata vojarne Stara straža.

Uza cestu prema Pađanima postavljaju se znakovi koji upozoravaju na opasnost od minsko-eksplozivnih sredstava.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙